cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Slovenija

Primite se za denarnice: To so najbolje plačani uradniki in poslanci EU

Deli na:
Primite se za denarnice: To so najbolje plačani uradniki in poslanci EU

Foto: Primož Lavre

Trije najboljše plačani Slovenci v službi pri Evropski uniji so: sodnika Marko Ilešič in Miro Prek ter evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Dragi (neto) davkoplačevalci, sedite na kavč, popijte šilce močnega in primite se za denarnice: vaš strošek za enega slovenskega evroposlanca v Bruslju je najmanj 517.264,60 evra na leto. A evroposlanci so pravi »reveži« v primerjavi z drugimi uradniki EU. Med sto najbolje plačanimi so tudi trije Slovenci: sodnika Marko Ilešič (23. najboljše plačani uradnik) in Miro Prek (47.) ter evropska komisarka Violeta Bulc (88.). Vsaj pri komisarki Bulčevi njen skupni strošek (z osebjem kabineta) presega 1,5 milijona evrov na leto.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o bajnih zaslužkih evropskih uradnikov, ki imajo višje plače kot premierji celo največjih evropskih držav; koliko v žep pospravijo Slovenci v EU; o številnih ugodnostih, ki jih imajo uradniki EU ob plačah; kako še sami evroposlanci ne vedo, koliko zasluži bruseljsko uradniško osebje; kaj za ta denar počno birokrati; kako uradniki dejansko delajo škodo; o zaslužkarjih med sodniki in "revežih" evroposlancih; o zapravljivi desnici EU.