Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Slovenija

Predrzna Violeta Bulc nad hvalisavega Boruta Pahorja

Deli na:
Predrzna Violeta Bulc nad hvalisavega Boruta Pahorja

Foto: Bobo - Violeta Bulc

Ko je 4. novembra predsednik republike Borut Pahor na družbenem omrežju tviter spomnil, da je natanko pred devetimi leti s predsednico hrvaške vlade Jadranko Kosor podpisal arbitražni sporazum, je to zmotilo njegovo tekmico na lestvicah politične priljubljenosti – komisarko Slovenije Violeta Bulc. »Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvalite z nedokončanimi projekti!«

Vse več je informacij o nesoglasjih med kabinetom predsednika republike in kabinetom predsednika vlade Marjana Šarca. Komisarki Violeti Bulc prihodnje leto poteče mandat, zato gre njeno nespodobno »opominjanje« predsednika Pahorja na tviterju razumeti kot udinjanje predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Bulčeva bi se zadovoljila tudi s tem, da bi bila vodilna kandidatka na listi slovenskih strank ALDE za evropsko poslanko.  

Takole je zapisal predsednik Pahor: »Na današnji dan pred 9 leti sva s hrvaško predsednico vlade Kosorjevo v Stockholmu podpisala arbitražni sporazum. Končal je 18-letno obdobje incidentov na meji, ki jih potem ni bilo več, sosednji državi pa sta močno okrepili gospodarsko sodelovanje.

V skladu s sporazumom je arbitražno sodišče določilo mejo med državama. Ne glede na različna mnenja o njeni pravičnosti in zavračanje s strani Hrvaške, bo tako določena meja prej ali slej tudi uveljavljena. Sporazum je bil podpisan sredi najhujše gospodarske krize in je zajezil nevarnost mešanja socialnih in nacionalnih nemirov.

Po moje bo tudi uveljavljen v podobnih razmerah, iz podobnih vzgibov. Takrat sem rekel, da je bil to fantastičen dan in enako sem prepričan tudi danes.«