vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Predrzna Violeta Bulc nad hvalisavega Boruta Pahorja

Deli na:
Predrzna Violeta Bulc nad hvalisavega Boruta Pahorja

Foto: Bobo - Violeta Bulc

Ko je 4. novembra predsednik republike Borut Pahor na družbenem omrežju tviter spomnil, da je natanko pred devetimi leti s predsednico hrvaške vlade Jadranko Kosor podpisal arbitražni sporazum, je to zmotilo njegovo tekmico na lestvicah politične priljubljenosti – komisarko Slovenije Violeta Bulc. »Spoštovani predsednik! Imate pa res pogum, da se hvalite z nedokončanimi projekti!«

Vse več je informacij o nesoglasjih med kabinetom predsednika republike in kabinetom predsednika vlade Marjana Šarca. Komisarki Violeti Bulc prihodnje leto poteče mandat, zato gre njeno nespodobno »opominjanje« predsednika Pahorja na tviterju razumeti kot udinjanje predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Bulčeva bi se zadovoljila tudi s tem, da bi bila vodilna kandidatka na listi slovenskih strank ALDE za evropsko poslanko.  

Takole je zapisal predsednik Pahor: »Na današnji dan pred 9 leti sva s hrvaško predsednico vlade Kosorjevo v Stockholmu podpisala arbitražni sporazum. Končal je 18-letno obdobje incidentov na meji, ki jih potem ni bilo več, sosednji državi pa sta močno okrepili gospodarsko sodelovanje.

V skladu s sporazumom je arbitražno sodišče določilo mejo med državama. Ne glede na različna mnenja o njeni pravičnosti in zavračanje s strani Hrvaške, bo tako določena meja prej ali slej tudi uveljavljena. Sporazum je bil podpisan sredi najhujše gospodarske krize in je zajezil nevarnost mešanja socialnih in nacionalnih nemirov.

Po moje bo tudi uveljavljen v podobnih razmerah, iz podobnih vzgibov. Takrat sem rekel, da je bil to fantastičen dan in enako sem prepričan tudi danes.«

Loading...