DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

ivan gale pl2 Reporter.si

(PODKAST) Kako je politika hotela uničiti ...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poraz Janše v domačem Grosuplju: ni mu uspelo odrezati Peterleta in Krkoviča

Deli na:
Poraz Janše v domačem Grosuplju: ni mu uspelo odrezati Peterleta in Krkoviča

Janez Janša, Lojze Peterle in Igor Bavčar v Kočevski Reki. - Foto: Bobo

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je včeraj zvečer v Grosupljem izpeljalo akademijo. Po njej je bil predviden zbor organizacije, na katerem je bila kot ena izmed točk predvidena tudi razprava o delu vodstva, a je bil zbor na koncu preložen na jesen. Alojz Peterle tako ostaja predsednik združenja.

V organizaciji naj bi se namreč pojavile nekatere kritike na račun Peterleta in podpredsednika Antona Krkoviča. Z njima naj bi bil nezadovoljen predvsem predsednik SDS Janez Janša, ki naj bi tudi podal predlog za glasovanje o nezaupnici vodstvu. Po besedah Peterleta, je včeraj povedal, da ni predlagal glasovanja o nezaupnici, pač pa glasovanje o zaupnici, kar pa se Peterletu zdi "skoraj enako".

Danes so se po besedah Peterleta pogovorili in se odločili, da zbor premaknejo na jesen, med drugim tudi zato, ker nekateri niso dobili vabila. Sam je, kot je dejal, povedal, da bo "držal organizacijo v območju poslanstva in kompetenc, ki jih ima", kot tudi, da "ob tako polarizirani Sloveniji ne potrebujemo še polariziranega združenja". Na vprašanje, ali so se s tem napetosti v VSO pomirile, pa je za STA odgovoril, da so se "nekoliko ublažile".

Eden od dveh podpredsednikov, Krkovič, je pred zborom za STA ocenil, da je razprava o delu vodstva namenjena predvsem njegovi zamenjavi, kar je posledica podpore Robertu Golobu, ki jo je izrazil, ko je ta ostal brez soglasja za nov mandat na čelu Gen-i.