Donald Trump, Melania Trump, Barron Trump Svet24.si

Melania Trump v skrbeh za sina Barrona

zebra Svet24.si

VIDEO: Po ulicah Seula divjala pobegla zebra

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Država rubi Jankovićevega gradbinca, ta pred ...

gradnja veterinarske fakultete-pl Reporter.si

Se Janković požvižga na muke Ljubljančanov? ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kakšen 'norec'! Neverjetno, kaj uspeva Primožu ...

mina-pal, poročna-obleka Njena.si

Poroka na prvi pogled: Del oddaje tudi voditeljica...

hrovat 1 Ekipa24.si

Po upokojitvi in grozljivem padcu zdaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poraz Janše v domačem Grosuplju: ni mu uspelo odrezati Peterleta in Krkoviča

Deli na:
Poraz Janše v domačem Grosuplju: ni mu uspelo odrezati Peterleta in Krkoviča

Janez Janša, Lojze Peterle in Igor Bavčar v Kočevski Reki. - Foto: Bobo

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je včeraj zvečer v Grosupljem izpeljalo akademijo. Po njej je bil predviden zbor organizacije, na katerem je bila kot ena izmed točk predvidena tudi razprava o delu vodstva, a je bil zbor na koncu preložen na jesen. Alojz Peterle tako ostaja predsednik združenja.

V organizaciji naj bi se namreč pojavile nekatere kritike na račun Peterleta in podpredsednika Antona Krkoviča. Z njima naj bi bil nezadovoljen predvsem predsednik SDS Janez Janša, ki naj bi tudi podal predlog za glasovanje o nezaupnici vodstvu. Po besedah Peterleta, je včeraj povedal, da ni predlagal glasovanja o nezaupnici, pač pa glasovanje o zaupnici, kar pa se Peterletu zdi "skoraj enako".

Danes so se po besedah Peterleta pogovorili in se odločili, da zbor premaknejo na jesen, med drugim tudi zato, ker nekateri niso dobili vabila. Sam je, kot je dejal, povedal, da bo "držal organizacijo v območju poslanstva in kompetenc, ki jih ima", kot tudi, da "ob tako polarizirani Sloveniji ne potrebujemo še polariziranega združenja". Na vprašanje, ali so se s tem napetosti v VSO pomirile, pa je za STA odgovoril, da so se "nekoliko ublažile".

Eden od dveh podpredsednikov, Krkovič, je pred zborom za STA ocenil, da je razprava o delu vodstva namenjena predvsem njegovi zamenjavi, kar je posledica podpore Robertu Golobu, ki jo je izrazil, ko je ta ostal brez soglasja za nov mandat na čelu Gen-i.