Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čistka v VSO: samo še Bavčar lahko reši Peterleta in Krkoviča pred Janševim maščevanjem!

Deli na:
Čistka v VSO: samo še Bavčar lahko reši Peterleta in Krkoviča pred Janševim maščevanjem!

Tone Krkovič, Lojze Peterle in Janez Janša - bo slednji obračunal s prvima dvema? - Foto: Primož Lavre

Po naših dobro preverjenih virih naj bi prvak SDS Janez Janša na jutrišnjem zboru članov Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) obračunal s predsednikom Lojzetom Peterletom in članom predsedstva Tonetom Krkovičem, ki ju krivi za poraz desnice na državnozborskih volitvah.

Na dnevnem redu zbora članov Združenja VSO jutri ob 18.30, ki se bo odvijalo na Janševem terenu, ob 18.30 v Kulturnem domu Grosuplje, je tudi točka razprava o delu Združenja in vodstva VSO, na kateri naj bi najbolj zagrizeni Janševi privrženci predlagali glasovanje o zaupnici sedanjemu vodstvu ter razrešitev Peterleta in Krkoviča.

Kot je slišati, so nekateri (beri: Janša) zelo nezadovoljni nad Peterletom in Krkovičem ter govorijo, da ljudje zapuščajo združenje, po drugi pa naj bi bil zbor članov zgolj krinka, da bi vodstvo spet prevzel Aleš Hojs ali kdo drug iz SDS, s čimer bi bilo združenje VSO spet bolj pod Janševo kontrolo. Peterle je vodenje združenja prevzel po odhodu Hojsa v Janševo vlado, funkcijo naj bi mu ponudil Janša, Peterle pa jo je kot predsednik osamosvojitvene vlade častno sprejel.

Problem pa je v tem, ker Peterle ni podaljšana Janševa roka, kot je prvak SDS pričakoval. Najbolj se mu je zameril, ker je lani na slovesnosti ob 30. obletnici samostojne Slovenije v Šentjerneju in Šmarjeti gostil Roberta Goloba, takrat predsednika uprave Gen-I, kjer so med drugim razpravljali o zeleni prihodnosti Slovenije. Kot je znano, so pozneje Janševi kadri v energetiki Goloba postavili na stranski tir oziroma mu niso več hoteli podaljšati mandata, Golob pa se je vrnil v politiko in s svojo stranko zmagal na volitvah.

Uro pred zborom se bodo sešli štirje pobudniki – ustanovitelji združenja VSO: Janša, Peterle, Krkovič in Igor Bavčar, kjer se bo na veliko »nalivalo in polivalo čisto in motno vino«.

Po volitvah je novinar-politik Bojan Požar očrnil Peterleta z zapisom, da je zaslužen za »premik Krkoviča od Janše h Golobu«. V resnici je Krkoviča h Golobu pripeljal lobist Božo Dimnik, ki z Janšo prijateljuje na jahtah in eksotičnih golf igriščih. Nato pa je Krkovič Goloba »pripeljal« k Peterletu, ki je odprt za sodelovanje z različnimi ljudmi in ne goji neracionalnih zamer do kogarkoli.

Peterle je ugotovil, da se za Požarjevim lažnim zapisom skrivajo Janševi prstni odtisi, zato je na facebooku med drugim odgovoril: »Tisti, ki redno gledajo Tarčo na nacionalki, pa še pomnijo, da je bilo pred časom tudi z imenom povedano, da je pri službi Krkoviču na GEN-i pomagal lastnik neke jahte, znane tudi Janezu Janši. Ker sem prepričan, da medij kot Požareport loči med dejstvom in izmislekom, lahko današnjo jutranjo objavo spravim samo v rubriko 'diskreditacije'.«

V nadaljevanju je še zapisal, da ga »skrbi metoda, ki se seveda dogaja na začetku sitnega opozicijskega časa in nove volilne predkampanje. Bolje bi bilo, če bi se Janša in Krkovič pogovorila, razčistila, se spravila, namesto da ta odnos valovi s konceptom sovražnika. To velja tudi za sodelovanje nas treh v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, kjer kot predsednik ne bom dovolil strankarsko ali kako drugače motiviranega prangerja.«

Do sestanka med ključnimi akterji naj bi vendarle prišlo. Kot je slišati, naj bi se uro pred zborom sešli štirje pobudniki – ustanovitelji združenja VSO: Janša, Peterle, Krkovič in Igor Bavčar, kjer se bo na veliko »nalivalo in polivalo čisto in motno vino«. Usoda vodstva naj bi bila odvisna predvsem od Bavčarja, ki je pred kratkim prišel iz zapora.