Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Popovič gre nad Piran, levica z apavrinom

Deli na:
Popovič gre nad Piran, levica z apavrinom

Foto: Bobo

Koprski župan Boris Popovič je z napovedjo kandidature za piranskega župana med levico na Obali sprožil nervozo.

Na Obali je vrag vzel šalo, zdaj gre zares. Potem ko je koprski župan Boris Popovič pred tedni napovedal, da bo na lokalnih volitvah prihodnje leto kandidiral za župana Pirana, se je večina njegovih političnih nasprotnikov levega političnega miljeja tradicionalno »rdeče« regije samo nasmehnila in zamahnila z roko, češ ta človek pa res zna prazne razdirati. Toda iz dneva v dan je bolj jasno, da sicer sporni župan, ki je obalno prestolnico razvil, misli povsem resno, saj naj bi imel dovolj očitkov, da je njegov edini domet županovanje v Kopru, zato bi rad pokazal in dokazal, da lahko podoben razcvet nekega mesta doseže kjerkoli. Panika na levici pa je zdaj še toliko večja, ker so prve neuradne javnomnenjske raziskave pokazale dvoje: podpora občanov piranskemu županu Petru Bossmanu je zelo nizka, Popovič pa bi v tej turistični občini z lahkoto opravil z nasprotniki.

Zato so se zganili in po lokalnih medijih, ki jih še vedno obvladuje levica, začeli širiti negativne zgodbe. Afere iz sodnih dvoran, kjer je župan skoraj vsakodnevni gost, ne delujejo dovolj učinkovito, saj se skoraj vsaka obravnava spremeni v pravosodno farso. To so dojeli tudi Koprčani, ki morajo zdaj zaradi prave ofenzive  s strani starih političnih struktur poslušati, da Koper sploh ni zgodba o uspehu, čeprav ni do nedavnega nihče zanikal, tudi Popovičevi najbolj vneti nasprotniki ne, da se je občina pod njegovim vodstvom zelo razvila.



Potem ko je koprska občina na svojem spletnem portalu objavila podatek, da ima mestna občina Koper najnižjo stopnjo brezposelnosti med vsemi slovenskimi mestnimi občinami, da je stopnja krepko pod državnim povprečjem in da v zadnjih letih ni bilo večjih odpuščanj, so v Primorskih novicah, pri katerih Popovič ni najbolj priljubljen, zapisali, da se je zelo povečalo število nezaposlenih na območju koprske službe zavoda za zaposlovanje. To je popolna manipulacija, saj so »pozabili« pojasniti, da podatek velja za vse občine v regiji, za skok brezposelnosti pa so »zaslužne« druge občine. In vse te občine v zadnjem mandatu vodijo župani iz vrst tranzicijske levice.

Najbolj zagreti kritiki so pri Primorskih novicah, ki so v lasti Splošne plovbe in Dnevnika, ki ga obvladuje Golobičev tajkun Bojan Petan. Ta je v zelo prijateljskih poslovnih odnosih z Mercato, ki jo najdemo med lastniki Splošne plovbe. Krog je tako sklenjen, k temu pa svoje prilijejo še lokalni novinarji nacionalne televizije. Nervoza med predstavniki tranzicijske levice, ki skuša zdaj uporabiti vse vzvode, da koprskemu županu prepreči preboj v Piran, je precejšnja. Predvsem se bojijo, da bi prebivalci nekdaj povsem levičarske Obale presenečeni ugotovili, da za vse vendarle ni kriva finančna kriza, da se da razvijati, če se le hoče, in da so za propad(anje) obalnega gospodarstva krivi nesposobni voditelji starih političnih struktur. Da pa bi jim to pokazal Boris Popovič, ne, to pa že ne. Zato se pogostnost napadov nanj stopnjuje, levica pa že potrebuje apavrin.