favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pomoč pri iskanju sanjske službe: kako so zaposlovali nekdanjo radijko Uršulo Majcen, ki je na listi LMŠ neuspešno kandidirala za poslanko

Deli na:
Pomoč pri iskanju sanjske službe: kako so zaposlovali nekdanjo radijko Uršulo Majcen, ki je na listi LMŠ neuspešno kandidirala za poslanko

Uršula Majcen - Foto: LMŠ

Uršuli Majcen je Rudi Medved že drugič pričaral nasmeh. Prvič po volitvah, ko ni bila izvoljena za poslanko LMŠ in jo je vzel v kabinet, drugič pa, ko jo je postavil še za vodjo službe za odnose z javnostmi MJU.

Ministrstvo za javno upravo (MJU), ki ga v vladi Marjana Šarca vodi Rudi Medved, ima na skrbi tudi službe v javnem sektorju. Pogajajo se sindikati javnega sektorja, oblikujejo politike služb v javnem sektorju, ustvarjajo službe v njem, pa tudi na ministrstvu samem.

Pred časom, 18. julija, če smo natančni, so na ministrstvu objavili javni razpis za delovno mesto podsekretarja v Službi za mednarodne odnose in odnose z javnostmi. In ne za vodjo Službe za odnose z javnostmi. Prijavilo se je 47 kandidatov, 42 kandidatov je izpolnjevalo vse formalne pogoje. Tiste, ki so izpolnjevali formalne pogoje, so povabili na pisni preizkus. Test, ki so ga sestavili na MJU, je prišlo pisat 31 kandidatov. Nič nenavadnega, razpis je bil javen, vsak se je lahko prijavil. Je pa med kandidati izstopala ena oseba. Uršula Majcen, vodja kabineta samega ministra Medveda.

Poglejmo nekaj dejstev. Uršula Majcen, nekdaj zaposlena na RTV, je kandidirala na listi Marjana Šarca (nekdaj sodelavca RTV) za poslanko državnega zbora. V Škofji Loki, kjer je kandidirala, ji je glas namenilo zgolj 1360 volivcev. Sanje o vstopu v parlament so se končale. Ko pa je Šarec sestavil vlado, je za ministra za javno upravo imenoval Rudija Medveda (dolga leta zaposlenega na RTV), ki je potreboval vodjo kabineta. Šefinja Medvedovega kabineta je postala Majcnova.

Vrnimo se k razpisu. Vodja kabineta je funkcija, ki je vezana na mandat ministra. Se pravi, vedno ko minister zapusti vlado oziroma ministrstvo, v slovo pomaha tudi šef kabineta. Na MJU pa so iskali podsekretarja za nedoločen čas, in za to službo se je potegovala tudi Majcnova, ki naj bi imela zaprta vrata na RTV. Kot rečeno je Majcnova šla pisat test, kasneje pa je po naših zanesljivih informacijah od kandidature za to razpisano delovno mesto odstopila.

Pod črto lahko vidimo, da je nekdanja športna novinarka Majcnova le prišla na položaj, za katerega se je prijavila na javni razpis, kasneje pa odstopila od kandidature. Rudi Medved, minister, ki ji je enkrat že rešil kariero, pa ji je tudi pri tem izdatno pomagal.

Do zdaj podsekretarja v Službi za mednarodne odnose in odnose z javnostmi še niso našli, čeprav so že pred dobrim mesecem dni opravljali pogovore s kandidati, ki so izpolnjevali pogoje in na testu dosegli vsaj polovico točk. Je pa šefinja ministrove službe za odnose z javnostjo postala Uršula Majcen, in to po pooblastilu ministra. Pri čemer na MJU poudarijo, da »izbirni postopek še ni zaključen.« Ob tem pa iz službe, ki jo po novem vodi Majcnova, sporočijo, da so prav med javnim natečajem naredili »reorganizacije Službe za mednarodno sodelovanje in odnose z javnostmi, s katero sta bili ustanovljeni dve službi: Služba za mednarodno sodelovanje in Služba za odnose z javnostmi.«

Pod črto lahko vidimo, da je nekdanja športna novinarka Majcnova le prišla na položaj, za katerega se je prijavila na javni razpis, kasneje pa odstopila od kandidature. Rudi Medved, minister, ki ji je enkrat že rešil kariero, pa ji je tudi pri tem izdatno pomagal. Vprašanje je, kaj bo po koncu Medvedovega mandata, saj je sedanja šefinja piarovske službe zaradi posebnega pooblastila ministra vezana na njegov mandat.