Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Kapetan odbojkarjev Urnaut se zaveda: Proti Rusiji moramo pokazati svojo najboljšo predstavo

Deli na:
Kapetan odbojkarjev Urnaut se zaveda: Proti Rusiji moramo pokazati svojo najboljšo predstavo

Kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut. - Foto: Bobo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je še tretjič zaporedoma uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva. Še drugič v nizu ji bo za uvrstitev v polfinale nasproti stala močna Rusija, ki je bila pred dvema letoma na Poljskem zanesljivo boljša, Slovenci pa verjamejo, da jo kljub neuspehom na zadnjih medsebojnih tekmah lahko premagajo.

"Za to bomo morali v ponedeljek pokazati svojo najboljšo predstavo. Boljšo, kot smo jo pokazali proti Bolgarom. Proti njim smo res dobro servirali, dobro blokirali, če bi to ponovili, lahko premagamo vsako ekipo. A Rusi nam zagotovo ne bodo dopuščali tega, kar so nam dopuščali Bolgari," meni kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, ki brez kančka dvoma tekmeca postavlja v vlogo favorita.

A kljub temu meni, da presenečenje vendarle ni izključeno: "Že pred prvenstvom smo vedeli, da bo Rusijo težko dvakrat premagati. Na prvi tekmi je nismo, zdaj bo vložek drugačen. Da bi se vsaj uresničile besede nekaterih, ki menijo, da tudi oni nas pred našimi izvrstnimi navijači težko premagajo dvakrat."

Slovenija in Rusija sta se tako kot pred dvema letoma merili že v predtekmovalni skupini. Precej boljši so bili Rusi, ki so vse tri nize dobili s 25:21, gostitelji niti v enem nizu niso bili blizu zmage, čeprav niso igrali slabo. A visoki tekmeci so se jim zoperstavili z odličnimi servisi, odločilne točke pa dosegali z blokom, ki v Ljubljani navdušuje prav na vseh tekmah njihove ekipe. Mnogi menijo, da bodo branilci naslova in zmagovalci letošnje lige narodov težko ponovili servise s prve tekme, a na te trditve se gotovo ne da zanašati.


Še posebno zaradi tega, ker Rusi menijo, da prve tekme sploh niso odigrali posebno dobro. "V naši igri je bilo še veliko rezerv. Zmagali smo, a lahko igramo še precej boljše. Pričakujem, da bomo to v ponedeljek dokazali, verjamem, da bo naša igra iz tekme v tekmo boljša, da bomo maksimum dosegli v finalu. Do tega bomo morali priti prek neugodne Slovenije, ki ima fenomenalno podporo občinstva. A tudi mi v vzdušju uživamo, tako kot nasploh uživamo v Ljubljani. Da se bomo še enkrat merili s Slovenijo, je res čudno, ne vem, če je sistem tekmovanja najboljši, toda s tem se ne obremenjujemo. Ne razmišljamo o rečeh, na katere nimamo vpliva. Če bi, bi po nepotrebnem izgubljali energijo," pravi finski selektor ruske ekipe Toumas Sammelvuo.

In kaj bo tisto, kar morajo Slovenci popraviti od prve tekme? "Moramo biti bolj natančni in izkoriščati vse lahke položaje za napad, ki jih na prvi tekmi nismo. To, kar Rusi delajo fantastično. Žoge iz težkih položajev tudi z osmih, desetih metrov dajejo blizu mreže. Če nisi natančen, je proti bloku, kot je ruski, izredno težko. Pri tem ne mislim, da morajo biti bolj natančni samo podajalci, ampak to velja za prav vse igralce," glavno nalogo izpostavlja Urnaut.

"Rusi so res fenomenalna fizična ekipa. Imajo 14 odličnih igralcev, prav vseeno je, kdo igra, vprašaje je le, kdo je v boljši dnevni formi. V zadnjih letih so zagotovo ekipa, ki je v najbolj konstantna, na vrhu je prav na vsakem tekmovanju. Ne glede na to, se ne bomo predali. Vemo, kaj smo na prvi tekmi delali slabo, naredili bomo vse, kar bo v naši moči, da napake odpravimo," senzacionalnih napovedi ne izreka slovenski kapetan.

Kaj misli o Rusih, je nazorno pokazal tudi slovenski selektor Alberto Giuliani, ki se je pred odgovorom o pričakovanjih pred tekmo četrtfinala najprej prekrižal. "Vemo, proti kakšni ekipi bomo igrali. A sem prepričan, da so se fantje na prvi tekmi nekaj naučili in bodo bolje vedeli, kaj je treba delati, da se premaga tako kakovostno ekipo," je bil v napovedih redkobeseden Italijan.