kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Slovenija

Poglejte, kaj je pisal Gregor Golobič v pismu materi pokojnega dr. Janka Jamnika

Deli na:
Poglejte, kaj je pisal Gregor Golobič v pismu materi pokojnega dr. Janka Jamnika

Ana Jamnik in Gregor Golobič - Foto: Primož Lavre

V sodnem spisu v zadevi dr. Michel Stephan, obtoženega za napeljevanje k umoru dr. Janeza Plavca s Kemijskega inštituta, se pojavlja ime Gregorja Golobiča. Glede na to, da je omenjen kot domnevni organizator preprodaje »na črno« izdelanih kemikalij, postane vredno pozornosti, da se je kot edini politik udeležil pogreba dr. Janka Jamnika in Jamnikovi mami celo napisal pismo.

»Pazite nase, da se vam ne zgodi kaj podobnega!,« je Ana Jamnik, mati umorjenega dr. Janka Jamnika, zapisala v pismu 27. januarja 2015, s katerim se je Gregorju Golobiču zahvalila za njegovo prisotnost na pogrebu. Golobiča je označila za plemenitega in poštenega človeka, ki naj bi ga njen sin cenil in spoštoval.

Gregor Golobič je Jamnikovi mami kasneje odgovoril z daljšim pismom. Ob razkritih navedbah iz policijskega zaznamka v sodnem spisu o pogovoru z nekdanjim Stephanovim sozapornikom Alenom Kraljevićem, da naj bi bil Golobič domnevni vodja več milijonov vrednih nezakonitih poslov na Kemijskem inštitutu, pri katerih je sodeloval obtoženi dr. Michel Stephan, postane še bolj sumljivo, čemu je že od vsega začetka verjel »dokazom« v podporo v aretaciji osumljenega zločinca (zapis Golobiča glede Noviča!), še preden se je sploh začel razpletati dolgotrajni sodni proces. V pismu mami pokojnega je takole zapisal: »Seveda nimam nobene podlage za dvom v delo policije in dokaze, ki so jih javno navedli v podporo aretacije osumljenega zločinca - kar bo, upam, slej ko prej dobilo sodni epilog.«

V pismu – tega hrani pokojnikova mama - je Golobič omenil, da Janka Jamnika pred nastopom ministrske funkcije ni poznal: »Tudi kasneje nisva nikoli govorila o ničemer zasebnem oz. najinim delom neposredno nepovezanim...« Zapisal je, da z Jamnikom nista bila v stiku niti po njegovem odhodu z ministrstva, občasno ga je Jamnik v imenu inštituta povabil na kakšen uraden dogodek.

Ne glede na to sta bila oba, kot je omenil Golobič v pismu, prepričana v nujnost korenitejših sprememb na tem področju: »Neizrečeno, a toliko bolj iskreno in angažirano, sva postala zaveznika v tej sferi, ki žal prepogosto in kljub najbolj izobraženim ljudem zapade v hudobno igro notranjega onemogočanja.« Golobič je omenil nekatere ljudi, ki so stopnjevali količino intrig: »Najbrž ni naključje, da nikogar od njih ni bilo opaziti na pogrebu, pa čeprav so (si) gotovo podajali in umivali roke na žalni seji inštituta…«

Golobič se za zdaj na navedbe v policijskem zaznamku, v katerem je omenjen kot domnevni vodja nezakonitega trgovanja s kemikalijami, ne odziva, prav tako še vedno ni pojasnil, ali pozna dr. Michela Stephana ter njegovo nekdanjo zasebno partnerko dr. Barbaro Mohar.

Iz pisma je mogoče izvedeti, kako je Jamnik Golobiču ob vsaki priložnosti predstavljal nove ambiciozne ideje in konkretne, drzne načrte, za katere je takrat dobil na ministrstvu somišljenike in podpornike: »Tudi zato ni bilo nobene dileme, kam nameniti evropski denar, ki smo ga uspeli iz gradbeniških mahinacij rešiti in prihraniti pri izgradnji Medicinske fakultete v Mariboru: njegov projekt iz omenjenega Preglovega prizidka je bil smiseln, dobro pripravljen in pod njegovim zanesljivim nadzorom tudi pravočasno uresničljiv.«

Golobič v pismu zapiše, da z Jamnikom potem, ko sam ni bil več minister, nista bila več v stiku. To postane ob razkritju navedb v sodnem spisu glede Golobičeve domnevne vpletenosti v dogajanje na Kemijskem inštitutu, vredno dodatne pozornosti. S kom torej, če ne z dr. Jamnikom? Golobič se za zdaj na navedbe v policijskem zaznamku, v katerem je omenjen kot domnevni vodja nezakonitega trgovanja s kemikalijami, ne odziva, prav tako še vedno ni pojasnil, ali pozna dr. Michela Stephana ter njegovo nekdanjo zasebno partnerko dr. Barbaro Mohar.

Na policiji so za zdaj potrdili potek preiskave trgovine z domnevno na črno izdelanimi kemikalijami. In še ena skrajno nenavadna okoliščina: policija je že zdaj samoiniciativno hitela zatrjevati, da Golobiča ni med osumljenci, čeprav tega sploh nismo vprašali.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

loading...
Loading...