UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

tadej pogacar urska zigart 24 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar spet vrhunsko, a zdaj z besedami! ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

tadej pogacar tour pm Ekipa24.si

Premalo? Ravno prav? Koliko je na Touru zaslužil ...

Slovenija

Poglejte eksplozijo Branka Grimsa – vse, da bi preprečil za SDS neugodna zaslišanja! (VIDEO)

Deli na:
Poglejte eksplozijo Branka Grimsa – vse, da bi preprečil za SDS neugodna zaslišanja! (VIDEO)

Branko Grims med besnenjem na seji preiskovalne komisije. - Foto: TV Slovenija

Poslanec SDS Branko Grims je na današnji seji parlamentarne preiskovalne komisije, na kateri bi morali zaslišati odgovorne za škandalozno brskanje po bančnih računih novinarjev, duhovnikov, poslovnežev in drugih Janezu Janši zanimivih oseb, ponorel in skušal na vsak način doseči preložitev seje.

Gre za zaslišanja pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume nedopustnega političnega vmešavanja v delo policije in drugih organov. Med drugim preiskuje tudi brskanje po računih, ki ga je urad za preprečevanje pranja denarja izvajal v času, ko je bil predsednik vlade Janez Janša.

Na njej so danes kot priče napovedali tudi Damjana Žuglja, direktorja urada za preprečevanje pranja denarja v času tretje Janševe vlade, Simono Kaučič, ki je na zadnjih lokalnih volitvah kandidirala na listi SDS, na uradu pa je v času Žuglja vodila sektor za sumljive transakcije, in Petro Zakrajšek, članico SDS, ki je bila v času Žuglja uslužbenka sektorja za sumljive transakcije in je med drugim brskala tudi po računu novomeškega škofa Andreja Sajeta.

Pričkanje o sklepčnosti

Do zapleta je prišlo že na začetku seje. V SDS so pričakovali, da bo seja nesklepčna in zato zaslišanj nje bo mogoče izpeljati. Komisija ima namreč pet članov, po enega iz vsake stranke, na začetku seja pa sta bila na njej prisotna le dva redna člana, predsednik komisije Aleš Rezar (Svoboda) in članica komisije Vida Čadonič Špelič (NSi).

Za sklepčnost so potrebni vsaj trije člani in čeprav je bil v prostoru prisoten tudi nadomestni član Svobode Tine Novak (Svoboda), njegova prisotnost v tem primeru ni štela kot prisotnost rednega člana (to so poleg Rezarja in Čadonič Špeličeve še Grims, Damijan Zrim (SD) in Tatjana Greif (Levica)).

Rezar in Čadonič Špeličeva ste se nekaj časa pričkala, ali je komisija sklepčna ali ne, po posredovanju pravne službe DZ je moral predsednik dati prav članici, nato pa je na sejo prišel Grims. Po poročanju Necenzurirano, ki se sklicuje na neuradne informacije, je skušal pred tem prepričati Čadonič Špelič, naj ne hodi nazaj na sejo, a vtem je prišlo dovolj drugih članov, da se je seja lahko normalno nadaljevala.

To je Grimsa spodbudilo, da se je zapletel v bizaren prepir z Rezarjem, v katerem je med drugim zahteval zaslišanje premierja Goloba (čigar zaslišanje je komisija že pred časom napovedala, mu je odgovarjal Rezar), na koncu pa je izjavil, da sejo protestno zapušča in da tudi odstopa kot član preiskovalne komisije.