Revija Reporter
Slovenija

Razkrivamo: uslužbenka, ki je preiskovala račune škofa Sajeta, je bila nadlegovana ženska iz Grosuplja

Igor Kršinar
26 31.273

1. avg. 2023 11:19 Osveženo: 11:56 / 16. 5. 2024

Deli na:

Petra Zakrajšek je novo službo na uradu našla po sporu s takratnim direktorjem občinske uprave Grosuplje Dušanom Hočevarjem

Občina Grosuplje

Po poročanju medijev je uslužbenka Urada za preprečevanje pranja denarja, ki je lani tik pred prihodom nove vlade preiskovala bančni račun novomeškega škofa Andreja Sajeta, dolgoletna in aktivna članica SDS Petra Zakrajšek.

Na urad je prišla oktobra 2021, v času ko ga je vodil SDS zvesti Damjan Žugelj, po letu dni pa so jo skupaj s še petimi uslužbenci odpustili, po neuradnih podatkih zaradi tega, ker ni izpolnjevala pogojev za zaposlitev. Pred tem je na občini Grosuplje vodila Zavod Turizem, tri mandate je bila tudi občinska svetnica SDS, na lanskih volitvah pa ni več kandidirala, bila pa je elektorica na volitvah v državni svet.

Novo službo na uradu je našla po sporu s takratnim direktorjem občinske uprave Grosuplje Dušanom Hočevarjem, ki jo je sicer pred tem postavil za direktorico Zavoda Turizem Grosuplje. Njuni odnosi pa naj bi se kmalu poslabšali, saj naj bi jo nadlegoval ter šikaniral na delovnem mestu. Po naših podatkih naj bi se kar pet občinskih uslužbenk pritoževalo zaradi njegovega nadlegovanja.

Novo službo na uradu je našla po sporu s takratnim direktorjem občinske uprave Grosuplje Dušanom Hočevarjem, ki jo je sicer pred tem postavil za direktorico Zavoda Turizem Grosuplje. Njuni odnosi pa naj bi se kmalu poslabšali, saj naj bi jo nadlegoval ter šikaniral na delovnem mestu.

Zakrajškova je o tem obvestila župana Petra Verliča, ki prav tako prihaja iz stranke SDS, ta naj bi bil ob njeni izpovedi šokiran, prav tako je pisala predsedniku stranke in takratnemu premierju Janezu Janši, ki pa na njeno pismo ni odgovoril. Obiskala je tudi odvetnika Borisa Marčiča, ki je njeno izjavo uradno zapisal in jo nato deponiral.

Očitno pa so ji v stranki pomagali do nove službe, kjer je 30. maja lani, le dva dni pred imenovanjem nove vlade in razrešitvijo direktorja Žuglja, dobila v obravnavo sporno anonimko o škofu Sajetu, ki jo je pred tem nameraval uslužbenec urada vreči v koš, saj ni vsebovala nobenih dokazov, da bi storil karkoli nezakonitega.

Tik pred državnozborskimi volitvami so v SDS umaknili tudi Hočevarja, ki ga župan Verlič ni več imenoval za direktorja občinske uprave. Toda ni se mu zgodilo nič hudega, saj si je v času, ko je vodil občinsko upravo, ustvaril soliden nepremičninski imperij hiš in stanovanj, ki jih gradi in prodaja, večinoma v občini Grosuplje, nekaj stanovanj ima tudi v Ljubljani, v Kranjski Gori pa preko družbe Pod Vitrancem, kjer je solastnik njegova družba PRO 6, zemljišče tik ob smučišču, na katerem naj bi zgradili hotel.