Revija Reporter
Slovenija

Po zastavicah na Kongresnem trgu v petek še molitev rožnega venca

Ivan Puc
5 2.558

10. okt. 2023 15:00 Osveženo: 17:15 / 10. 10. 2023

Deli na:

Javna molitev na Trgu bana Jelačića v Zagrebu

Facebook

Po akciji Pohoda za življenje na Kongresnem trgu, ki je izzvala aktivistke na čelu s Saro Štiglic, je pred delom javnosti nov izziv: javna molitev rožnega venca na Kongresnem trgu. Katoliška mladina molitev prvič prireja v petek, 13. oktobra, ob 6.30 zjutraj.

»Javna molitev je mnogo močnejša od zasebne, da pomiri Božjo jezo in prikliče Njegovo usmiljenje, in sveta mati Cerkev, ki jo vodi Sveti duh, je vedno podpirala javno molitev v časih javne tragedije in trpljenja,« piše eden največjih strokovnjakov za rožni venec, »drugo najboljšo molitev za sveto mašo«, sv. Louis Marija Montfortski.

»Po njegovem napotku in zgledu brezštevilnih drugih držav bomo tudi pri nas začeli z javno molitvijo sv. rožnega venca – za našo domovino in zveličanje njenih duš ter posebne namene, ki jih bomo še objavili,« je zapisal organizator molitve Urban Šifrar iz Katoliške mladine. Prvič vse, še posebej pa mlade može in fante, ki so prvi poklicani biti voditelji in zgled pri pričevanju vere, vabijo na Kongresni trg.

V Zagrebu je vsaka prva sobota v mesecu na osrednjem trgu »rezervirana« za molivce, kar vzbudi precej medijske pozornosti. Poleg Zagreba javne molitve potekajo tudi v Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Slavonskem Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogirju, Vinkovcih, Virovici in Zadru.