mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Slovenija

Protestnikov niso spustili do vlade in do DZ; odpravili so se po ljubljanskih ulicah (FOTO)

Deli na:
Protestnikov niso spustili do vlade in do DZ; odpravili so se po ljubljanskih ulicah (FOTO)

Protest v sredo, 20. 10. 2021. - Foto: Bobo

Protest proti vladnim ukrepom za zajezitev širjenje koronavirusa in pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT) se je tokrat začel na Kongresnem trgu. Zadnjih nekaj tednov so se protestniki zbirali na Trgu republike, ki pa je bil danes zaradi prihajajočega ljubljanskega maratona zagrajen. Protestniki so nato krenili po ljubljanskih ulicah.

Policisti so ob začetku shoda po poročanju medijev popisali več protestnikov in jim pregledovali vsebino nahrbtnikov in torbic. Med drugim so popisali eno od protestnic, ki je protestirala, ker "ima kot samostojna podjetnica zaradi pogoja PCT 40-odstotni upad dohodka".

Zoran Stevanović iz stranke Resni.ca je v svojem govoru tudi tokrat ponovil zahteve protestnikov. Med njimi je odprava vladnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa in pogoja PCT. Po prvih ocenah se je na Kongresnem trgu zbralo nekaj tisoč ljudi, nad Ljubljano pa po poročanju medijev kroži policijski helikopter.


Pozivi k protestu so tudi tokrat krožili na družabnem omrežju Facebook, zopet sta jih delili tudi t. i. civilna iniciativa Maske dol ter stranka Resni.ca Zorana Stevanovića. Slednji je nekaj ur pred začetkom protesta sporočil, da je Trg republike tokrat v celoti ograjen, zato bo shod danes potekal na Kongresnem trgu. Po poročanju medijev je med protestniki to povzročilo nekaj zmede, saj so nekateri vseeno prišli na Trg republike.

Policijska uprava (PU) Ljubljana je pred začetkom shoda opozorila, da bo zaradi Ljubljanskega maratona, ki se bo odvijal konec tedna, Trg republike ograjen, saj bodo tam postavljeni šotori in vsa ostala oprema, potrebna za izvedbo športnega dogodka. "Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo," so pojasnili na PU Ljubljana.

Morebitne udeležence neprijavljenega shoda so pozvali, naj ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa. "Med drugim je potrebno razumeti, da cestne povezave pogosto uporabljajo tudi ekipe za reševanje in da bi bilo zaradi tega ogroženo tudi življenje ljudi," so sporočili s PU Ljubljana.

Loading...