muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aktivistka, ki jo je odslovila Pirc Musarjeva: Predstavnik Pohoda za življenje mi je grozil, da me bo razrezal

Deli na:
Aktivistka, ki jo je odslovila Pirc Musarjeva: Predstavnik Pohoda za življenje mi je grozil, da me bo razrezal

Sara Štiglic pravi, da so ji udeleženci Pohoda za življenje grozili in da jo je predsednica Pirc Musarjeva prehitro odslovila. - Foto: Facebook/Sara Štiglic

Potem ko jo je predsednica države Nataša Pirc Musar zaradi včerajšnjega incidenta na Kongresnem trgu prekinila sodelovanje s Saro Štiglic, članico njenega Mladinskega posvetovalnega odbora, se je oglasila Štigličeva.

Aktivistka je s skupino somišljenic izpulila zgornje dele zastavic, ki so jih organizatorji Pohoda za življenje na Kongresnem trgu postavili v spomin nerojenim otrokom. Zaradi »nespoštljive komunikacije« je predsednica prekinila sodelovanje s Štigličevo, ki pa pravi, da je šlo za protestno akcijo.

»Predsednica se je odločila, da je bila moja nespoštljiva komunikacija ta protestna akcija metanja zastavic. Jaz nisem imela nobene priložnosti, da bi predsednici to pojasnila, preden me razrešijo,« je dejala za portal N1.

Pravi tudi, da je bila zaradi svojega početja tarča groženj udeleženca Pohoda za življenje, ki se je celo zapodi za njo. Na posnetku, ki ga je na družbenem omrežju X objavila voditeljica Pohoda za življenje Urša Cankar Soares, je ob koncu posredovanja Štigličeve in somišljenic res videti, kako jo preganja moški v modri majici.

Moški je »pristopil k meni, me nasilno odrival in mi zagrozil, da me bo prebutal,« je za N1 še povedala Štigličeva in dodala: »Lovil me je in rekel, da če bom razrezala transparent, bo on razrezal mene. Grozil mi je, da me bodo že še poiskali v Ljubljani, medtem ko me je snemal v obraz.« Sama naj bi mu rekla le »a zdaj se bova pa lovila« ter da je pravica do splava ustavna pravica, trdi aktivistka o svoji »nespoštljivi komunikaciji«.