podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aktivistka, ki jo je odslovila Pirc Musarjeva: Predstavnik Pohoda za življenje mi je grozil, da me bo razrezal

Deli na:
Aktivistka, ki jo je odslovila Pirc Musarjeva: Predstavnik Pohoda za življenje mi je grozil, da me bo razrezal

Sara Štiglic pravi, da so ji udeleženci Pohoda za življenje grozili in da jo je predsednica Pirc Musarjeva prehitro odslovila. - Foto: Facebook/Sara Štiglic

Potem ko jo je predsednica države Nataša Pirc Musar zaradi včerajšnjega incidenta na Kongresnem trgu prekinila sodelovanje s Saro Štiglic, članico njenega Mladinskega posvetovalnega odbora, se je oglasila Štigličeva.

Aktivistka je s skupino somišljenic izpulila zgornje dele zastavic, ki so jih organizatorji Pohoda za življenje na Kongresnem trgu postavili v spomin nerojenim otrokom. Zaradi »nespoštljive komunikacije« je predsednica prekinila sodelovanje s Štigličevo, ki pa pravi, da je šlo za protestno akcijo.

»Predsednica se je odločila, da je bila moja nespoštljiva komunikacija ta protestna akcija metanja zastavic. Jaz nisem imela nobene priložnosti, da bi predsednici to pojasnila, preden me razrešijo,« je dejala za portal N1.

Pravi tudi, da je bila zaradi svojega početja tarča groženj udeleženca Pohoda za življenje, ki se je celo zapodi za njo. Na posnetku, ki ga je na družbenem omrežju X objavila voditeljica Pohoda za življenje Urša Cankar Soares, je ob koncu posredovanja Štigličeve in somišljenic res videti, kako jo preganja moški v modri majici.

Moški je »pristopil k meni, me nasilno odrival in mi zagrozil, da me bo prebutal,« je za N1 še povedala Štigličeva in dodala: »Lovil me je in rekel, da če bom razrezala transparent, bo on razrezal mene. Grozil mi je, da me bodo že še poiskali v Ljubljani, medtem ko me je snemal v obraz.« Sama naj bi mu rekla le »a zdaj se bova pa lovila« ter da je pravica do splava ustavna pravica, trdi aktivistka o svoji »nespoštljivi komunikaciji«.