Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po državi sneži, številne ceste težko prevozne

Deli na:
Po državi sneži, številne ceste težko prevozne

Foto: Bobo

V večjem delu Slovenije sneži, vendar padavine niso več tako intenzivne kot ponoči, so povedali na Agenciji RS za okolje (Arso). Številne ceste zaradi obilice zapadlega snega ostajajo težko prevozne. Zaradi prometne nesreče oz. okvare tovornega vozila sta zaprta vozna pasova na delu štajerske in dolenjske avtoceste.

Na Arsu pričakujejo, da lahko zapade še od pet do deset centimetrov, v višjeležečih krajih do 15 centimetrov snega. Na severovzhodu države bo lahko sneg prehajal v dež, deževalo bo tudi na Primorskem. Po napovedih Arsa se bo do ponedeljkovega jutra zjasnilo, le na severovzhodu bo ostalo oblačno.

Zaradi obilice zapadlega snega številne ceste ostajajo težko prevozne, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Na štajerski avtocesti je zaprt vozni pas med Trojanami in Podmiljem proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti je pred priključkom Šmartno proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas, na dolenjski avtocesti pa je zaradi okvare tovornega vozila od Grosupljega proti Višnji Gori zaprt vozni pas.

Zaradi sneženja poteka izločanje tovornih vozil, tako da prepoved vožnje velja tudi za izjeme v siceršnji nedeljski prepovedi prometa tovornih vozil nad 7,5 tone.

Uporaba verig je obvezna na cestah na prelazih Predel, Ljubelj in Jezersko, na cesti Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič ter na cestah na Pokljuko in na Roglo. Cesta čez Korensko Sedlo je na avstrijski strani zaprta.

Zapore za priklopnike in polpriklopnike so na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič, Idrija - Godovič in Razdrto - Podnanos, zaradi snežnih razmer hrvaški strani pa je prepovedan promet na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje proti Hrvaški.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo dopoldne pogostejše v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa se bodo selile proti vzhodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Po nižinah Primorske bo deževalo, tudi v vzhodni Sloveniji bo sneg ponekod prehajal v dež. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine povsod ponehale in do jutra se bo delno zjasnilo. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le v severovzhodni Sloveniji dopoldne še pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno. V krajih vzhodno od nas bo dopoldne večinoma suho, drugod bodo občasno še padavine, ki se bodo popoldne pojavljale tudi vzhodneje od nas. Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le v krajih vzhodno od nas bo dopoldne še bolj oblačno.

Vremenska slika: Ciklon nad severnim Sredozemljem se počasi polni. Od juga doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in precej vlažen zrak.

Obeti: V torek dopoldne se bo bo jasnem in ponekod meglenem jutru od vzhoda oblačnost povečala. Dopoldne se bodo začele padavine pojavljati v vzhodni Sloveniji, popoldne pa postopno tudi drugod. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Ponekod bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V sredo bo oblačno, manjše padavine bodo dopoldne ponehale.