Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delovni Pahor zaradi volilne kampanje prijavljen delovni inšpekciji

Deli na:
Delovni Pahor zaradi volilne kampanje prijavljen delovni inšpekciji

Foto: Bobo

Predsedniški kandidat Borut Pahor si je zaradi svoje kampanje, v okviru katere opravlja različna dela, prislužil nekaj prijav na inšpektorat za delo, so za STA potrdili na inšpektoratu. Tam prijave še preverjajo, v Pahorjevem štabu pa poudarjajo, da je bilo v vseh primerih poskrbljeno za varnost pri delu.

Kot je za STA pojasnil glavni inšpektor RS za delo Franc Rančigaj, so prejeli posamezne prijave oziroma vprašanja glede zadnjih aktivnosti Boruta Pahorja oziroma opravljanja različnih del. Vir prijave in druge informacije v zvezi s tem so po zakonu dolžni varovati. Rančigaj še pojasnjuje, da so zaprosili za določena pojasnila in podatke, ker pa zbiranje informacij še poteka, jih javnosti v tem trenutku še ne morejo razkriti.

Pojasnil je tudi, da ima položaj stranke v inšpekcijskem postopku zavezanec, torej delodajalec. Delodajalec je tudi tisti, ki je dolžan zagotoviti varnost in zdravje delavcev pri delu.

V štabu predsedniškega kandidata so za STA pojasnili, da je bilo za varnost pri delu poskrbljeno, Pahor je sledil navodilom strokovnega osebja, ki ga je tudi ves čas nadzorovalo. Pahor pa je v ponedeljek v oddaji Odmevi na TVS povedal, da niso zavestno kršili zakona, če pa so ga, bodo plačali globo, saj "smo vsi enaki pred zakonom". Sicer pa bi raje kot plačal globo opravljal kakšno družbeno koristno delo.

Pahor je namreč v minulih dneh v okviru volilne kampanje začel s projektom Skupaj - spodbujajmo drug drugega. Tako se je pridružil ekipi cestnih delavcev pri obnovi ceste in delal v tovarni nogavic, v sredo pa se bo pridružil kolektivu zavetišča za male živali v Novem mestu.