Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Razkrivamo: tako lokalni veljaki kupujejo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

doncic Ekipa24.si

Uau! Dončiću v roke ena od najprestižnejših ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Pličanič ima leto dni časa, da dokaže uspešnost tožilstva pod pravosodnim ministrstvom

Deli na:

Tožilstvo lahko ostane pod pravosodnim ministrstvom, je po informacijah Dnevnika v torek zvečer sklenil izvršilni odbor SDS. Ob tem pa so postavili pogoj: v enem letu mora tožilstvo pokazati, da dela uspešno, v nasprotnem primeru pa bo prešlo pod notranje ministrstvo.

Pravosodni minister Senko Pličanič je za Dnevnik odločitev SDS pozdravil, a ker z njo še ni bil seznanjen, jo bo obširneje lahko komentiral v prihodnjih dneh.

Svet Liste Virant je že pred 14 dnevi posredoval koalicijskim partnerjem predlog spremembe koalicijske pogodbe, po katerem tožilstvo ne bi prešlo pod notranje ministrstvo. Doslej se je o tem predlogu že izrekel svet NSi in ga tudi podprl. V drugi polovici marca pa bosta o njem spregovorila še izvršni in nato glavni odbor SLS, še navaja Dnevnik.

Če bo tožilstvo ostalo pod pravosodnim ministrstvom, morajo koalicijski partnerji spremeniti koalicijsko pogodbo. To pa lahko naredijo le, če s tem soglašajo vsi koalicijski partnerji.

Nad prehodom tožilstva pod notranji resor je bila predvsem ogorčena opozicija, ki je spremembo ocenila kot protiustavno in zato so na ustavno sodišče vložili pobudo za oceno ustavnosti spornega člena zakona o vladi.