stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pličanič ima leto dni časa, da dokaže uspešnost tožilstva pod pravosodnim ministrstvom

Deli na:

Tožilstvo lahko ostane pod pravosodnim ministrstvom, je po informacijah Dnevnika v torek zvečer sklenil izvršilni odbor SDS. Ob tem pa so postavili pogoj: v enem letu mora tožilstvo pokazati, da dela uspešno, v nasprotnem primeru pa bo prešlo pod notranje ministrstvo.

Pravosodni minister Senko Pličanič je za Dnevnik odločitev SDS pozdravil, a ker z njo še ni bil seznanjen, jo bo obširneje lahko komentiral v prihodnjih dneh.

Svet Liste Virant je že pred 14 dnevi posredoval koalicijskim partnerjem predlog spremembe koalicijske pogodbe, po katerem tožilstvo ne bi prešlo pod notranje ministrstvo. Doslej se je o tem predlogu že izrekel svet NSi in ga tudi podprl. V drugi polovici marca pa bosta o njem spregovorila še izvršni in nato glavni odbor SLS, še navaja Dnevnik.

Če bo tožilstvo ostalo pod pravosodnim ministrstvom, morajo koalicijski partnerji spremeniti koalicijsko pogodbo. To pa lahko naredijo le, če s tem soglašajo vsi koalicijski partnerji.

Nad prehodom tožilstva pod notranji resor je bila predvsem ogorčena opozicija, ki je spremembo ocenila kot protiustavno in zato so na ustavno sodišče vložili pobudo za oceno ustavnosti spornega člena zakona o vladi.