Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pijanec se je sredi Novega mesta znašal nad svojim konjem

Deli na:
Pijanec se je sredi Novega mesta znašal nad svojim konjem

Foto: Bobo

Novomeške policiste so v ponedeljek nekaj po 13. uri obvestili o moškem, ki se je krepko vinjen znesel nad svojim konjem. Najprej je kričal nanj, ga vlekel in večkrat skušal neuspešno zajahati. Kot so zapisali na PU Novo mesto, je s tem pri živali povzročil zmedenost. Ko mu je vendarle uspelo sesti v sedlo, se je odpravil kar v središče mesta.

Policisti so se na klice občanov takoj odzvali in izsledili kršitelja, ki se je medtem odpravil proti Glavnemu trgu. Med policijskim postopkom 43-letni moški ni upošteval ukazov, zato so uporabili prisilna sredstva.

Moškemu, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so zaradi kršitev prometnih predpisov in zakona o javnem redu in miru izrekli globo. Po končanem postopku je za konja poskrbela zanesljiva oseba, so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Jahače konj na policiji opozarjajo na odgovorno ravnanje in upoštevanje cestnoprometnih predpisov. Jezdenje na državnih cestah ni dovoljeno. Jahači smejo v ta namen uporabljati poti za jahače in nekategorizirane ceste, občinske pa le, če to ni v nasprotju s prometno ureditvijo na njih.

Jahač, ki jaha po vozišču, mora jahati ob desnem robu vozišča v smeri ježe. Ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti mora poskrbeti, da je žival označena s svetilko ali z odsevnimi trakovi na spodnjih delih nog. Nositi mora zaščitno čelado, predvsem pa mora biti telesno sposoben za ježo in obvladati žival, so še zapisali novomeški policisti.