900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Gajser po kazni za tekmeca napredoval na deveto mesto

Deli na:
Gajser po kazni za tekmeca napredoval na deveto mesto

Foto: Profimedia

Slovenski motokrosist Tim Gajser je dirko v nizozemskem Valkenswaardu po kazni tekmecu Harriju Kulasu pridobil eno mesto in končal na devetem mestu, skupno v SP pa je prav tako eno mesto pridobil in je zdaj 16.

Vodstvo dirke je Estonca Kullasa kaznovalo s petimi mesti slabšo uvrstitvijo (v cilju druge vožnje je bil sicer 12. in pred Gajserjem), ker njegov motor ni ustrezno prestal kontrole hrupa po koncu preizkušnje.

Na drugi postaji sezone je sicer slavil Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je v elitnem razredu MXGP na preizkušnji za VN Evrope v domačem Valkenswaardu premagal Italijana Antonia Cairolija, tretji pa je bil Francoz Gautier Paulin. Do točk je prišel Tim Gajser, ki je nastopil prvič po poškodbi, končal pa je na devetem mestu.

Gajser je bil v prvi vožnji deveti, v drugi pa po dveh padcih 14. oziroma po kazni tekmecu 13.; skupno pa je to prineslo deveto mesto na dirki in prvih 20 točk v sezoni 2018. Drugi slovenski predstavnik na Nizozemskem Klemen Gerčar je ostal brez njih, potem ko je bil v prvi vožnji 31., v drugi pa 28., skupno pa 31.

Skupno je po današnji zmagi s polnim izkupičkom 50 točk Herlings tudi na vrhu skupnega seštevka v SP, po dveh dirkah ima 97 točk, svetovni prvak Cairoli je drugi z 91. Gajser je z današnjim točkovnim izkupičkom na skupno 16. mestu.

Sezona se bo nadaljevala že naslednji teden z dirko v Valencii.