miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Diktator Kim odprl "najboljši človeški raj na svetu"

Deli na:
Diktator Kim odprl "najboljši človeški raj na svetu"

Pozor, da se vodja ne ureže. Slavnostno odprtje mesta Samjiyon. - Foto: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je v ponedeljek slovesno odprl prenovljeno mesto Samjiyon, znano tudi kot "rajsko mesto". Severnokorejski mediji mesto blizu severnokorejske svete gore Paektu označujejo za "utelešenje sodobne civilizacije".

Član politbiroja severnokorejske delavske stranke Choe Ryong Hae je v govoru na slovesnosti pozval k temu, da bi območje mesta in njegovo okolico spremenili v "najboljši človeški raj na svetu". Slovesnost so spremljali ognjemeti.

V mestu so po poročanju severnokorejske tiskovne agencije KCNA stanovanja za 4000 družin, bolnišnica, kulturne ustanove in smučišče. Modernizacija Samiyona velja za enega najpomembnejših projektov severnokorejskega voditelja in za del njegovega načrta, v državi vzpostaviti neodvisno gospodarstvo.

Spletni časnik Daily NK, ki ga izdajajo severnokorejski izseljenci v Južni Koreji, je avgusta poročal, da so ljudi, ki živijo na območju mesta, prisilili, da so gradbenim delavcem iz vse države pomagali graditi novo mesto. Pri tem se je skliceval na vire v regiji.

Gora Paektu velja za simbol severnokorejske vladajoče družine. Na njej naj bi se rodil oče sedanjega voditelja, leta 2011 preminuli Kim Jong-il.

Loading...