horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Diktator Kim odprl "najboljši človeški raj na svetu"

Deli na:
Diktator Kim odprl "najboljši človeški raj na svetu"

Pozor, da se vodja ne ureže. Slavnostno odprtje mesta Samjiyon. - Foto: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je v ponedeljek slovesno odprl prenovljeno mesto Samjiyon, znano tudi kot "rajsko mesto". Severnokorejski mediji mesto blizu severnokorejske svete gore Paektu označujejo za "utelešenje sodobne civilizacije".

Član politbiroja severnokorejske delavske stranke Choe Ryong Hae je v govoru na slovesnosti pozval k temu, da bi območje mesta in njegovo okolico spremenili v "najboljši človeški raj na svetu". Slovesnost so spremljali ognjemeti.

V mestu so po poročanju severnokorejske tiskovne agencije KCNA stanovanja za 4000 družin, bolnišnica, kulturne ustanove in smučišče. Modernizacija Samiyona velja za enega najpomembnejših projektov severnokorejskega voditelja in za del njegovega načrta, v državi vzpostaviti neodvisno gospodarstvo.

Spletni časnik Daily NK, ki ga izdajajo severnokorejski izseljenci v Južni Koreji, je avgusta poročal, da so ljudi, ki živijo na območju mesta, prisilili, da so gradbenim delavcem iz vse države pomagali graditi novo mesto. Pri tem se je skliceval na vire v regiji.

Gora Paektu velja za simbol severnokorejske vladajoče družine. Na njej naj bi se rodil oče sedanjega voditelja, leta 2011 preminuli Kim Jong-il.

loading...
Loading...