evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Peticijo za privatizacijo in depolitizacijo je podpisalo že skoraj 7000 ljudi

Deli na:
Peticijo za privatizacijo in depolitizacijo je podpisalo že skoraj 7000 ljudi

Foto: Reporter

Peticijo za privatizacijo in depolitizacijo gospodarstva je od petka podprlo že šest tisoč podpisnikov, sporočajo pobudniki peticije Za Privatizacijo. Med podporniki so tudi ugledni gopodarstveniki in ekonomisti, med njimi Igor Akrapovič in dr. Egon Zakrajšek.

Peticijo lahko podpišete na TEJ POVEZAVI

Objavljamo sporočilo Za Privatizacijo:

Gospodarstvenik Akrapovič je v podoporo peticiji napisal tekst, v katerem pojasnjuje, zakaj je privatizacija »Mabendazol« za našo državo. Med drugim je zapisal: »Za začetek bi opisal stanje bolnika, katerega pljuča-gospodarstvo duši državna birokracija, njegove bronhije stiskajo preobremenjene plače najproduktivnejših kadrov ter nefleksibilna delovna zakonodaja, za nameček pa mu razraščajoči se a obenem okosteneli javni sektor nalaga čedalje večje obremenitve. Telo je gostitelj, ki ga množica notranjih ter zunanjih zajedalcev izčrpuje do skrajne meje preživetja. Le-ti nimajo niti najmanjšega interesa za ozdravitev ter očiščenje tega vegetirajočega telesa. Kot vemo, je zdravljenje opisanih bolezni zahtevno, kajti prav vsem je lastno, da se složno borijo za preživetje na izjemno diverzificirane ter neprijetne načine, ki v samem začetku zdravljenja močno negativno vplivajo na gostitelja.

In res, po zaužitju prvega odmerka zdravila se pojavijo znameniti tako imenovani nacionalni- interesniki. Med njimi so tudi osebe, ki so tvorno sodelovale pri tako imenovani privatizacijski TAJKUNIZACIJI Slovenije, katere so zagovarjale nujnost domačih, z višav posvečenih posameznikov, ki so jim bili dodeljeni popolnoma nezavarovani in večinoma do danes nepovrnjeni krediti. Zaradi njihove nesposobnosti ter pohlepa, uničenih podjetij ter izgubljenih delovnih mest, nosimo breme plačila tega eksperimenta slovenski davkoplačevalci.” Akrapovičeve misli lahko v celoti preberete na spletnem naslovu http://za-privatizacijo.org/.

Dr. Zakrajšek je v pojasnilo, zakaj nas je podprl, med drugim zapisal: “S privatizacijo bo slovensko gospodarstvo pridobilo nujno potreben privatni kapital, ki bo usmerjen v povecanje konkurencnosti, visanje dodane vrednosti in ustvarjanju perspektivnih delovnih mest, faktorji na katerih temelji dolgorocni obstoj Slovenije.” V celoti je mnenje dr. Zakrajška dostopno na spletnem naslovu http://za-privatizacijo.org/.

Peticija je zaživela v petek, 16. januarja, ko smo jo okoli 12. ure objavili na spletni strani za-privatizacijo.org in poslali predsedniku Vlade Republike Slovenije, vsem ministrom in vsem poslancem Državnega zbora Republike Slovenije. Uradnega odgovora katere koli od omenjenih institucij doslej še nismo prejeli.

Veseli pa smo neverjetnega odziva podpisnikov ter podpornikov iz vrst civilne družbe in gospodarstva. Pobudnikom, nevladnim organizacijam Mladi za spremembe, Evropska Slovenija, IBEX – mladi za svobodno prihodnost se je že nekaj ur po začetku akcije pridružilo tudi društvo Svetilnik, o pristopu v krog nosilcev peticije pa se pogovarjamo tudi z nekaterimi drugimi nevladnimi organizacijami, ki združujejo mlade.

Posebej veseli smo, da smo somišljenike našli tudi v vrstah najbolj prepoznavnih domačih gospodarstvenikov, ki so nam napovedali tudi aktivno podporo.

Zlasti v prvem dnevu zbiranja podpisov smo bili žal tarča hudomušnežev, ki so med podpise uvrščali tudi svetovne zvezde in nekatere žaljive komentarje, zaradi česar smo morali v prvi noči izbrisati kar 600 vnosov. Stran smo sanirali tako, da je poslej pred tovrstnimi rušitelji peticije in njenega namena varna.

V prihodnjih dneh planiramo nove aktivnosti za širitev idej ozdravitve gospodarstva, ki bo v poštenem tekmovalnem okolju, brez vmešavanja politike, ustvarjalo delovna mesta in blaginjo za vse državljane, ne zgolj izbrance.

S spoštovanjem,

Mladi za spremembe
Evropska Slovenija
Svetilnik
IBEX – mladi za svobodno prihodnost
Misli svobodno