nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Že več kot 10.000 podpisov peticije za privatizacijo!

Deli na:
Že več kot 10.000 podpisov peticije za privatizacijo!

Foto: za-privatizacijo.org

V dvanajstih dneh je peticija za privatizacijo in depolitizacijo gospodarstva zbrala več kot 10.000 podpisov podpornikov, sporočajo njeni pobudniki.

Izjava pobudnikov peticije:

Peticijo za privatizacijo in depolitizacijo gospodarstva je podpisalo že več kot 10.000 podpornikov. Takšno podporo je peticija civilnodružbenih organizacij, ki združujejo večinoma mlade, pridobila v zgolj dvanajstih dneh zbiranja. Zahvaliti se želimo vsakemu podporniku posebej. Hvala Vam!

Posebej ponosni smo, da so peticijo podprli tudi številni prepoznavni ekonomisti in gospodarstveniki. Podprl nas je tudi ustanovitelj in izvršni direktor multinacionalke Datalab Andrej Mertelj, ki je v pismo podpore med drugim zapisal: »Pametno je, da v obdobju poplave poceni denarja in obetavnih investicijskih sentimentov vnovčimo to, kar se da, in s tem zmanjšamo dolg. Če lahko danes, ob privatizaciji, s pametnimi pogajanji, dosežemo višje cene od prvotno ponujenih (dejansko še nekako dihamo), je verjetnost, da bomo - ob povečani prisili prodajati - dosegli nižje cene od današnjih. Pa da se ne razumemo narobe: nisem a priori proti državnemu premoženju. Dobro upravljano premoženje nosi blagostanje. Vendar je naš problem v tem, da premoženja ne upravljamo, ampak ga pustimo, da kot garjav pes z razsutim imunskim sistemom teka okoli in gosti vsako bolho in metljaj, ki se ga prime. Če smo v sedmih letih samo na razliki prodajnih cen izgubili 10 milijard evrov smo poleg tega izgubili še vsaj kako milijardo skozi mrežna izčrpavanja (svetovanja, nepotrebnega zaposlovanja, …).«

Pobudo so med drugimi podprli gospodarstveniki Marjan Batagelj, Igor Akrapovič, Mark Pleško, Dejan Turk in Matjaž Čadež, ter ekonomisti dr. Janez Šušteršič, dr. Egon Zakrajšek, dr. Igor Masten, dr. Sašo Polanec, dr. Blaž Vodopivec, dr. Gorazd Justinek in mag. Rado Pezdir. Celoten seznam podpisnikov in razloge, čemu privatizacijo podpirajo, najdete na spletnem naslovu za-privatizacijo.org.

Podpise so štiri civilnodružbene organizacije (Mladi za spremembe, Evropska Slovenija, IBEX – mladi za spremembe in Misli svobodno) pričele zbirati v petek, 16. januarja, ob 12. uri. Kmalu se nam je med podpisniki pridružilo še društvo Svetilnik, pred dnevi pa še Akademsko društvo Pravnik.

Lep pozdrav,

Mladi za spremembe
Evropska Slovenija
IBEX – mladi za svobodno prihodnost
Svetilnik
Misli svobodno
Akademsko društvo Pravnik