oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rok Zavrtanik, "pravi Slovenec" z liste podpisnikov proti privatizaciji

Deli na:
Rok Zavrtanik, "pravi Slovenec" z liste podpisnikov proti privatizaciji

Foto: Bobo

Rok Zavrtanik, direktor Založbe Sanje, meni, da so samo tisti, ki podpišejo peticijo proti privatizaciji državnega premoženja, pravi Slovenci.

Rok Zavrtanik, direktor Založbe Sanje, seveda podpira najnovejšo norijo na sončni strani Alp – podpisovanje peticije proti privatizaciji. Na svojem profilu na tviterju je celo zapisal, da kdor ne podpiše peticije, ni Slovenec. To pomeni, da za dokazovanje narodne identitete in zaklinjanje na nacionalni interes moraš dati nekaj črno na belem. Zavrtanik ima za svoj križec na list papirja tudi najmanj 2,7 milijona razlogov. Toliko evrov sta namreč do zdaj dobili njegova založba (1,75 milijona) in njegov Emzin, zavod za kreativno produkcijo (0,95 milijona), samo od proračunskih porabnikov, se pravi od ožje države. Je torej eden številnih podpisnikov, ki so prisesani na državne jasli ali na podjetja v državni lasti. Zato je tudi nasprotnik prodaje državnih podjetij tujcem. Ne bo si sekal roko, ki ga hrani, čeprav s tem dela škodo drugim državljanom in državi. Če bi želel in zmogel, bi on in njegovi somišljeniki s te (socialistične) liste podjetja kupili.

No, priznati je treba, da je v poskusu brutalne in neoliberalistične prodaje Mladinske knjige (MK) s somišljeniki že poskusil, vendar je njihova SKZ, družba za upravljanje naložb, danes bolj mrtva črka v registru kot pa kaj drugega. Pa so sanjarili o zadrugi in kooperativi, ker jih ni skrbelo samo za slovensko knjigo, ampak za slovenski narod sploh. Da bi to v praksi dokazali, to ne, ker je dovolj njihova modra beseda in bolestna želja po regulaciji. Saj levičarji tudi sicer ne bi bili levičarji, če ne bi mislili, da so poklicani, da ne odločajo samo o tistem, kar je njihovo, ampak tudi o tistem, kar ni njihovo. Da samo oni najboljše vedo, kaj je za ljudi dobro in kaj slabo. Njihovo prepričanje je, da je dobro samo družbeno in državno lastništvo, saj je tako ljudstvo zaščiteno pred tujci. Čeprav imajo ob tem zasebna podjetja. To potrjuje tezo, da se socialisti najboljše počutijo v (popačenem) kapitalizmu. Obrnjeno seveda ne velja.