Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Perverznosti v samostanu: poiskali smo redovnice, ki jih je pater Rupnik vabil k seksu v troje

Deli na:
Perverznosti v samostanu: poiskali smo redovnice, ki jih je pater Rupnik vabil k seksu v troje

Upokojeni novomeški škof Andrej Glavan ob srečanju z redovnicami skupnosti Loyola v letu 2015. - Foto: Škofija Novo mesto

Hiša v Mengšu, v katerem so v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja živele sestre iz skupnosti Loyola, kamor je po dogovoru z njihovo predstojnico sestro Ivanko Hosta prihajal njihov tedanji duhovni voditelj in jezuitski p. Marko Rupnik, danes sameva. Vprašanje časa je, kdaj bodo za poslopjem izginile vse sledi.

Ob obisku Mengša se je bilo mogoče prepričati, da se skupnosti Loyola, ki je tod živela med letoma 1987 in 1994, spominjajo le redki, a še to bežno.

Kako znana je bila skupnost Loyola sestram usmiljenkam iz Doma sv. Katarine v Mengšu in tamkajšnjemu duhovniku Štefanu Babiču, ki živi v župnišču, od koder je prek ceste vidno zapuščeno poslopje, kjer so pred desetletji živele sestre? Kakšno je njegovo mnenje o očitanem zlorabljanju redovnic?

Kako se je odzvala Marina Štremfelj, ki vodi Ustanovo Center Aletti in ki je pred odhodom v Rim, kamor je šla skupaj s p. Rupnikom, prav tako živela v skupnosti Loyola? Kje je sestra Ivanka Hosta, ki je bila v aferi zlorab največkrat omenjena skupaj s p. Markom Rupnikom in kako se je odzvala sestra skupnosti Loyola na Apneniku,  ko smo pozvonili na vratih tamkajšnjega samostana?

Kdo izmed visokih cerkvenih dostojanstvenikov je redovnice obiskal na Apneniku?



Zakaj so si poiskale nov dom prav v občini Šentjernej? Kdo so danes članice skupnosti in katere poklice opravljajo?

Kdo sodi v krog duhovnikov, ki so povezani s p. Markom Rupnikom? Jezuit p Jože Roblek je  za Reporter povedal svoje mnenje o p. Rupniku, s katerim se poznata že iz Rupnikovih študijskih let. Kje sta se srečevala doslej  in kje sta skupaj sodelovala? Kako si pater Roblek, ki mu je znano, da se primer Rupnik raziskuje naprej,  pojasnjuje očitana dejanja zlorabe?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24