sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Papež Frančišek sprejel Alenko Bratušek

Deli na:
Papež Frančišek sprejel Alenko Bratušek

Premierka Alenka Bratušek se je po sredinem obisku pri italijanskih oblasteh danes mudila na obisku v Vatikanu, kjer jo je v zasebno avdienco sprejel papež Frančišek. Sestala se je tudi z državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertonejem, v pogovorih pa so se dotaknili tudi gospodarske krize.

Kot so sporočili iz kabineta predsednice vlade, se je Bratuškova s papežem srečala v luči poglobitve in krepitve odnosov med državama. Slovenija si želi nadaljevanja dialoga in sodelovanja na vseh ravneh in dobrim odnosom s Svetim sedežem pripisuje velik pomen, so dodali.

S papežem sta posebno pozornost namenila tudi prihodnosti mladih in upanju.

Premierka je pojasnila, da se veseli tudi multilateralnega sodelovanja in da si tudi v bodoče želi sodelovanj v okviru različnih multilateralnih forumov. Ob koncu je papeža Frančiška povabila v Slovenijo.

Kot so sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža, so bili pogovori slovenske premierke v Vatikanu prisrčni in so potrdili dobre odnose med Svetim sedežem in Slovenijo, povzema italijanska tiskovna agencija Ansa.

"Potrjena je bila skupna pripravljenost za nadaljevanje konstruktivnega dialoga o dvostranskih vprašanjih, povezanih z odnosi med cerkveno in civilno skupnostjo, s posebno pozornostjo na zgodovinskem prispevku Katoliške cerkve v življenju države in na pomenu zaščite verske svobode za harmoničen razvoj slovenske družbe," so zapisali v sporočilu za javnost tiskovnega urada.

Ustavili so se tudi pri izzivih, s katerimi se Slovenija "sooča v času gospodarske krize, in pri pomoči, ki jo lahko katoliška skupnost v sodelovanju z državnimi ustanovami nudi pri socialni podpori prebivalstvu in pri izobraževanju mladih", so še sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža.

S pogovori v Vatikanu je premierka zaključila dvodnevni obisk v Italiji in Vatikanu. Popoldne se bo v Ljubljani predvidoma že udeležila redne tedenske seje vlade.