cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadškof Zore bi papeža rad pozdravil na Svetih Višarjah

Deli na:
Nadškof Zore bi papeža rad pozdravil na Svetih Višarjah

Foto: nadskofija-ljubljana.si

Slovenski predstavnik odbora Razglednica za papeža Milan Štulc je ob nedavnem obisku nadškofa Stanislava Zoreta uradno seznanil z akcijo, s katero so papeža Frančiška povabili na obisk Svetih Višarij. Nadškof je prizadevanje odbora pohvalil in obljubil svojo pomoč, da bi do papeževega obiska znanega romarskega središča na tromeji tudi prišlo.

Z akcijo Razglednica za papeža Frančiška so zbrali nekaj tisoč povabil posameznikov, skupin in celih župnij ter jih 12. novembra lani predali papežu. Po Štulčevih navedbah je papež obljubil, da bo prišel v romarsko središče na Svete Višarje in obljubo podkrepil z besedami: "Pridem, če me bo le Gospod ohranil pri življenju."

Zamisel se je porodila v Trbižu, hotelirki Manuelli Federici De Cillia, ki je v ožjo organizacijsko družbo takoj pritegnila nekatere znane osebnosti iz lokalnega okolja v Furlaniji-Julijski krajini, avstrijski Koroški in Sloveniji. Na slovenski strani so k sodelovanju povabili Bovčana Milana Štulca.

Dosedanji potek akcije je Štulc predstavil nadškofu Zoretu, ki je pobudo in vse dogajanje v zvezi s povabilom papeža na Svete Višarje nadvse pozdravil. Ob tem je pohvalil tudi samoiniciativnost organizacijskega odbora, saj je namen akcije osveščanje širše javnosti o neizmerno velikem pomenu ohranjanja miru.

"Na naravne nesreče, kot so potresi, ki so to področje večkrat prizadeli, ne moremo vplivati, vojne pa so plod človekovega brezumja, na kar pa lahko vplivamo. Prav zato je s svojo sporočilnostjo ta projekt zelo velikega pomena," je ob Štulčevem obisku dejal nadškof ter obljubil svojo pomoč in spodbudo pri nadaljnjih pogovorih med tremi nadškofi omenjenega območja. Nosilno vlogo pri tem projektu mora nositi videmski nadškof Andrea Bruno Mazzocato, saj Svete Višarje spadajo v njegovo škofijsko območje.