profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahorjev »prijatelj« Ivo Leban je popljuval Pahorja, reformo in Urško Čepin

Deli na:

Pahor in druščina lažejo, ko pravijo, da bodo pokojnine po reformi višje, je v novem odprtem pismu napisal uporniški član SD, mehanik Ivo Leban iz Ozeljana. "Ne bluzite ljudstvu, ki vas že tako ima poln kufer vaše hlapčevske politike na račun revščine", piše, in napade tudi borčevsko organizacijo na čelu z Janezom Stanovnikom, ki podpira vladin predlog reforme. Naj vlada namesto reforme raje zniža plače v svojem aparatu, zahteva. Temeljni cilj reforme je ropanje lastnega prebivalstva s strani države, je oster Leban. "Glas proti pokojninski reformi je glas zase, za otroke in proti vladi, ki skrbi le še zase in za privilegije prisklednikov," pravi.

Pahor in druščina lažejo, ko pravijo, da bodo pokojnine po reformi višje, je v novem odprtem pismu napisal uporniški član SD, mehanik Ivo Leban iz Ozeljana. "Ne bluzite ljudstvu, ki vas že tako ima poln kufer vaše hlapčevske politike na račun revščine", piše, in napade tudi borčevsko organizacijo na čelu z Janezom Stanovnikom, ki podpira vladin predlog reforme. Naj vlada namesto reforme raje zniža plače v svojem aparatu, zahteva. Temeljni cilj reforme je ropanje lastnega prebivalstva s strani države, je oster Leban. "Glas proti pokojninski reformi je glas zase, za otroke in proti vladi, ki skrbi le še zase in za privilegije prisklednikov," pravi.

V celoti objavljamo Lebanovo pismo:

Pokojninska reforma, ZAKAJ IN KAJ?

Še en referendum! Referendum je predvsem odraz nezaupanja »vladajočega ljudstva« v VLADAJOČO elito, ki si s takimi in drugačnimi reformami rešuje svojo rit. Zakaj nam je reforma potrebna? Da bomo bolje živeli; odgovarjajo oblastniki in v isti sapi dodajajo, da se bomo lažje zadolževali! Ma dajte, NE  BLUZITE ljudstvu, ki vas že tako ima poln kufer vaše hlapčevske politike na račun revščine, ki je iz dneva v dan večja. Plačevanje prispevkov je že sedaj oteženo! Če bo zakon uveljavljen in ne bo razumevanja za finančno stisko vplačnikov v pokojninsko blagajno, bodo podjetja odpuščala delavce in obrtniki zapirali delavnice. Vsi bodo pristali na zavodu za zaposlovanje ali pa se poskušali zaposliti v tujini. ČE JIM TO NE BO USPELO BODO PRISILJENI šušmariti, ali bodo začeli krasti. S TEM SE BO PRILIV V POKJNINSKO BLAGAJNO ŠE ZMANJŠAL!

Vlada išče podporo med drugim tudi pri Zvezi borcev NOB. Naj omenim , da sem njihov veliki simpatizer in član, toda naj najprej pometejo pred svojim pragom in naj se spomnijo, da so se nekateri med njimi upokojili brez ene same ure delovne dobe, ki so jo kupili za »male pare na tržnici«  kot solato in to le potrebnih borih 15 let, kar je bilo le 40% potrebne pokojninske dobe takrat za navadne smrtnike, ki niso imeli statusa borca. Naj še spomnim, da nekateri s statusom borca še »videli niso« partizana , dokler niso ti prišli iz hoste, kaj šele, da bi se borili. Ti seveda svojo »borčevsko« pokojnino skrivajo. A kaj, ko poštar ve vse in marsikateri tudi pove! ZATO tov. Stanovnik, najprej naj najdejo krivce zakaj je blagajna prazna in kje je končal denar, ko je bil v pok. blagajni presežek!

Tudi trditev Pahorja & CO, da bodo pokojnine višje je navadna LAŽ! Pokojnine bodo že v startu nižje za 10 do 30% , ker se bo obračunala pokojninska osnova za 30 letno obdobje, kar bo avtomatično znižalo pokojnine in to je tudi TEMELJNI cilj reforme. Da ne govorim o delovni dobi 43 oz. 41 let o kateri bodo zavarovanci le sanjali, saj po sedanjih pokazateljih je ne bodo dosegli NIKOLI! Temu pa sledijo malusi oz. drugo zmanjšanje pokojnin, ki ne bo zadoščala za preživetje. IN TUKAJ se začne ropanje posameznika s strani države, ker se ukinja VARSTVENI DODATEK, ter se uvaja socialna pomoč! S TEM PA DRŽAVA poseže po premoženju prejemnika socialne pomoči, ki bo postopoma prešlo v NJENO LAST! To je drugi TEMELJNI CILJ pokojninske reforme, ROPANJE lastnega prebivalstva s strani DRŽAVE, ki je velikodušno podarjala in vračala premoženje RKC in omogočila po bagatelnih cenah tajkunom odkup DRŽAVNEGA, to je skupnega premoženja in jih pri tej PRLJAVI RABOTI celo kreditirala z našim in v tujini izposojenim denarjem!

Naj spomnim , to so počele predvsem banke v DRŽAVNI lasti, katere  danes izkazujejo velike finančne luknje, ki pa verjetno niso nastale le kot posledica tajkunskih posojil, ampak je vmes še kaj drugega. V mislih imam šarenje z ameriškimi hipotekarnimi krediti. Po zakonu naj bi nadzorniki s SVOJIM premoženjem jamčili za delovanje bank, podjetij in ustanov!!!  Ali morda kdo ve, da je bilo kateremu nadzorniku pobrano ali zaplenjeno premoženje v vrednosti ENEGA PIVA?

Ali pa mogoče mislite, da je vlada z vsem svojim aparatom pomislila, da bi si znižala previsoke plače, glede na stanje v državi, tukaj nimam v mislih tiste, ki se trudijo ustreči državljanom pri urejanju uradnih zadev, ampak vso armado funkcionarjev in drugega balasta, ki se je pririnil k državnim jaslim in marsikateri sploh ne ve zakaj hodi v službo, če sploh hodi! Zato pa po medijih pridno pljuva v skledo iz katere je, verjetno kar med »delovnim časom«!

TOREJ DRŽAVLJANI IN DRŽAVLJANKE! Na referendumu bo vaša usoda v vaših rokah, zato dobro premislite komu boste verjeli, NEKREDIBILNI VLADI in njenemu predsedniku, ki ne izvaja NITI strankarskega programa, niti ALTRERNATIVNEGA vladnega programa stranke, s katerima se je povzpel na oblast, ampak IMPERJALISTIČNI program NEMŠKO – FRANCOSKE desnice ali SINDIKATOM, ki se enotno borijo za delavske PRAVICE slovenskih državljank in državljanov! NE PUSTITE SE ZAVAJATI vladnim propagandnim plačancem, ki so posegli celo po Urši Čepin, ki naj bi se »BLAZNO navduševala« za Pahorjevo pokojninsko reformo, o kateri seveda niti pojma nima, toda za dober denar se pač POTRUDI!

ZATO VOLIVCI IN VOLIVKE, udeležite se referenduma in uporabite orožje, ki vam je (ŠE) na voljo in glasujte PROTI pokojninski reformi! S tem dejanjem boste dali svoj glas ZASE, za svoje otroke in vnuke in tudi PRIPOMOGLI k odhodu te VLADE, ki bolj ali manj vlada le še ZASE in za privilegije svojih PRISKLEDNIKOV!

21. 05. 2011
IVO LEBAN