podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ali v nebesih obstaja seks oziroma kakšni drugi spolni užitki

Deli na:
Ali v nebesih obstaja seks oziroma kakšni drugi spolni užitki

Foto: Arhiv Reporterja

Hrvaški katoliški tednik Glas koncila je v odgovoru enemu svojih bralcev zatrdil, da v raju ni seksa. 25-letnik - študent, ki zase pravi, da spoštuje vse Božje, redno moli in je družinski človek - je v rubriki tednika 'vprašanja in odgovori' namreč spraševal duhovnike, ali v nebesih obstaja seks oziroma kakšni drugi spolni užitki.

Kot je še dodal, ima bogato seksualno domišljijo in si pogosto predstavlja, da so dekleta, ki jih vidi na ulici ali v lokalu, z njim v postelji.

Teolog katoliškega časnika ga je pohvalil, ker vodi krepostno življenje pravega vernika, a obenem opozoril, da greši, saj z omenjeno domišljijo žali tako lastno dostojanstvo kot tudi dostojanstvo deklet, o katerih razmišlja. Napotil ga je k duhovniku, ki bi mu lahko pomagal, da se upre tej skušnjavi.

V Glasu koncila so bralcu še svetovali, naj ne izgublja časa in energije s "sanjarjenjem z odprtimi očmi", saj bi njegova bujna domišljija lahko vodila v način razmišljanja, ki ni spoštljiv do spolnosti. Po njihovem je zato bolje, da ne bere moških in ženskih revij ter ne spremlja televizijskih postaj in spletnih strani, ki ne prispevajo k "higieni domišljije".

Teolog je študenta tudi opozoril, da nebes ni mogoče dojeti kot prostor, ter ga spomnil na Jezusove besede, da se v raju moški in ženske ne poročajo.