Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

Nuška Drašček - OBREZ!!! Svet24.si

Nuška je bila zlata maturantka

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Slovenija

Pahor, Cerar in Tonin so obsodili napad na ekipo RTV v Novi Gorici

Deli na:
Pahor, Cerar in Tonin so obsodili napad na ekipo RTV v Novi Gorici

Foto: Bobo - Borut Pahor

Predsednik republike Borut Pahor, premier, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar in predsednik DZ Matej Tonin so na Twitterju obsodili sredin napad na ekipo Televizije Slovenija na novogoriškem Trgu Evrope. Ocenili so, da gre za nesprejemljivo dejanje.

Pahor in Cerar sta opozorila, da je ogrožanje svobodnega novinarskega dela in fizično znašanje nad novinarji nesprejemljivo ter da pomeni poseg v svobodo vseh nas.

Urad predsednika republike Slovenije je v zvezi s sredinim napadom in tudi nedavnim napadom na ekipo Planet TV opozoril na Pahorjev govor ob ruski kapelici pod Vršičem. V njem je izrecno opozoril na problem verbalnega in fizičnega znašanja nad novinarji, ki po njegovih besedah pomeni poseg v svobodo vseh nas, je zapisano na Twitter računu predsednika republike.

Cerar pa je na Twitterju zapisal še, da ostro obsoja napad na ekipo Televizije Slovenija ter da pričakuje takojšnje ukrepanje pristojnih organov.

Tonin se je na napad odzval že v sredo, ko je tvitnil, da gre za "nesprejemljivo in nedopustno dejanje, ki ga je potrebno ostro sankcionirati".

Na novogoriškem Trgu Evrope je voznik osebnega vozila večkrat peljal mimo novinarske ekipe Televizije Slovenija in nanjo kričal, nato se je proti članu ekipe tudi zapeljal in se zaletel v stojalo s kamero. Razen opreme sicer ni bil nihče poškodovan, voznik pa je preko Solkana pobegnil v Italijo, izsledili ga še niso, so pojasnili na PU Nova Gorica.