Gradec Svet24.si

Komunisti prehiteli Kurzevo Ljudsko stranko

harald-k, trojni-umor, zagreb Svet24.si

Obdukcija brez jasnih odgovorov, pošastni Harald ...

Mojca Prelesnik pojasnjuje, da je molk nezakonit Svet24.si

Mojca Prelesnik: »Takim poskusom posega v ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

horoskop Odkrito.si

HOROSKOP od 27. 9. do 3. 10

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

Slovenija

Minister Tonin pod trumo vojakov: mu res ni nerodno zaradi takih fotografij? (FOTO)

Deli na:
Minister Tonin pod trumo vojakov: mu res ni nerodno zaradi takih fotografij? (FOTO)

Foto: Facebook

Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije – krščanskih demokratov je kot kaže prišel do spoznanja, da samo s pisarne ne more voditi obrambnega ministrstva. Pred vojaki se mora dokazati, da v primeru kakega oboroženega spopada od njega lahko pričakujejo več kot samo molitev.

Začel se je učiti vojaških veščin in demonstrirati osvojeno znanje.  Pripravljen je poskusiti vse. Bržčas ve, da ga ne bi nihče jemal resno, če denimo zgolj bi enkrat delal sklece skupaj z vojaki kot je pred leti Karl Erjavec dokazoval, da je v imenitni telesni kondiciji.

Kako zori kot vojak priča tudi njegov zapis na tviterju. Notranjost tanka si je ogledal v beli srajci in hlačah na rob, kot so to počeli njegovi predhodniki, a ker ni iz tanka takoj odšel nazaj v klimatizirano pisarno na ministrstvu ampak ga je še malo biksal z vojaki na vaji, je domov odšel blaten od glave do pete. »Še naprej bom na teren hodil v delovni obleki. Današnji obisk tankistov @Slovenskavojska je znova dokazal, da poslovna obleka za teren pač ni primerna. Pika!« Metanje granate, plazenje po tleh in testiranje različnega orožja je opravljal v vojaških oblačilih.

Tonin se na vajah in pri druženju z vojaki zelo zabava. Zabava pa tudi državljane, če beremo komentarje na družabnih omrežjih pod fotografijami Toninovih »orožnih vaj«.
Slovenija je imela obrambne ministre najrazličnejših kalibrov. Med njimi je bil brez dvoma nenavadna izbira Roman Jakić, v vladi Alenke Bratušek, ki je v preteklosti celo glasno nasprotoval ustanovitvi slovenske vojske. Tonin vojski nikakor ne nasprotuje in celo sam postaja pravi soldat.

Loading...