favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Opozorilo na avtocesti: "Dirkanje prepusti Rogliču"

Deli na:
Opozorilo na avtocesti: "Dirkanje prepusti Rogliču"

Dirkanje prepusti Rogliču, opozarja napis na elektronski tabli na avtocesti - Foto: Dars

Dars je v okviru preventivnih akcij za zmanjševanje hitrosti na cestah in za večjo varnost motoristov s posebnimi napisi na elektronskih tablah nad avtocestami vnovič začel pozivati voznike k varni vožnji. Z napisi, kot je Dirkanje prepusti Rogliču, je kmalu pritegnili pozornost uporabnikov družbenih omrežij in tudi nekaterih športnih medijev.

"Ta teden potekata preventivni akciji za zmanjševanje hitrosti na cestah in za večjo varnost motoristov. Policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirajo hitrost, pričakujte jih tudi na cestah, ki jih pogosto uporabljajo motoristi," so preko družbenega omrežja Twitter sporočili z Darsa.

Objavo so pospremili s primeri napisov, ki jih lahko uporabniki slovenskih avtocest v teh dneh berejo na tablah za obveščanje: Zmeren gas seže v deveto vas, Divji v srcu, previden na cesti in Življenje je lepše, če ne hitiš.

Posebne pozornosti pa je bil na družbenih omrežjih deležen domiseln napis Dirkanje prepusti Rogliču. Slovenski kolesar Primož Roglič je konec maja postal prvi Slovenec z zmago na dirki po Italiji, s tem pa vnovič poskrbel za navdušenje med Slovenci.

Zaradi velikega števila tujcev na avtocestah se napisi izmenično izpisujejo v slovenski in angleški različici. Tako je napis o Rogliču, v angleščini Leave the racing to Roglic, zaokrožil tudi po družbenih omrežjih in tujih športnih medijih. Med drugim sta ga s svojimi bralci delila Eurosport in portal Cyclinguptodate.

Dars na prometno varnost v dvojezičnih napisih na elektronskih tablah nad avtocestami opozarja že nekaj let, pri tem sodeluje tudi z Agencijo za varnost prometa.