ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Provokacija: častilec terorista Breivika Klemen Traven z norveško kapo na shodu upokojencev

Deli na:
Provokacija: častilec terorista Breivika Klemen Traven z norveško kapo na shodu upokojencev

Razvpiti Klemen Traven na shodu Ruparjevih upokojencev - Foto: tviter

Na sredinem shodu iniciative za upokojencev se je med mnogimi člani SDS pojavil tudi 31-letni Klemen Traven s kapo z napisom Norway (Norveška).

Zakaj prav Norveška? Traven je znan po zapisu na tviterju »Breivik we need you!«(Breivik, potrebujemo te!). Gre za norveškega skrajnega desničarskega terorista, ki je leta 2011 v strelskem pohodu umoril 77 pripadnikov podmladka laburistične stranke.

Leta 2018 se je Traven potegoval za mestnega svetnika SDS v Ljubljani, vendar ni bil izvoljen. Takrat se je tudi fotografiral z Anžetom Logarjem, ki je kandidiral za župana, zraven pa so bili tudi Eva Irgl, Ana Zagožen in takratni novinar Nova24TV Luka Svetina, sedanji voditelj Odmevov, ki je pod fotografijo omenjene družbe napisal »Same legende«. Pred evropskimi volitvami leta 2019 pa se je fotografiral z zdaj že pokojno evropsko poslanko Patricijo Šulin in prvakom SDS Janezom Janšo.

Traven je sicer znan po sovražnih in nestrpnih izjavah na tviterju. Med drugim se je lotil Saše Dončića, očeta Luke Dončića, kateremu je očital, da je bil po osamosvojitvi med izbrisanimi in da je leta 2018 kandidiral na listi Desus ter se s Karlom Erjavcem in Zoranom Jankovićem sprehajal po ljubljanskih ulicah: »Njegov sin se ni niti toliko distanciral od njega, da bi imel normalno zapisan priimek Dončič.«

Evropski poslanki Ireni Jovevi pa je očital, da je »čefurka, neslovenka, lažnivka. In to nakazo smo imeli najprej na POP TV, nato v LMŠ, zdaj pa v Bruslju. Šarec se je prav norca delal iz nas.« Napisal je tudi svojo definicijo »čefurja«: »Oseba, ki govori srbohrvaščino, je huligan v osnovni šoli in volilec komunistov po 18 letu.«

Vse to seveda ni motilo prvaka SDS Janeza Janše, ki mu je leta 2021 na taboru SDS v Bovcu izročil diplomo Akademije Jožeta Pučnika in s tem onečastil ime očeta osamosvojitve, nekdanjega voditelja Demosa in predsednika socialdemokratske stranke, predhodnice današnje skrajno desne SDS.

Janšev mladi jurišnik zliva gnojnico po Luki Dončiću – in potem mu Janša še podeli nagrado! | Revija Reporter