stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ogorčeni odzivi na tviterju zaradi nepotizma poslanca SDS Žana Mahniča, v bran pa mu je stopil prvak Janez Janša

Deli na:
Ogorčeni odzivi na tviterju zaradi nepotizma poslanca SDS Žana Mahniča, v bran pa mu je stopil prvak Janez Janša

Janševo branjenje vojaka Mahniča ni presenečenje - Foto: Bobo

Poslanec SDS Žan Mahnič je na tviterju potrdil, da so v državnem zboru zaposlili njegovo dekle Katjo Palčnik, ki bo kot referentka v poslanski skupini SDS prejemala 780 evrov mesečno.

Kot smo poročali v tiskani številki in spletni izdaji Reporterja, je Palčnikova zaposlena v državnem zboru od začetka tega meseca. Na lanskih lokalnih volitvah je bila izvoljena tudi za občinsko svetnico SDS v občini Žalec.

»Kralj je moral odstopiti zgolj za poskus posredovanja službe. Kaj pa poslanec?« se je na tviterju spraševal Svarun, novinarka Financ Petra Sodat pa je ob tem dodala, da je Kralj še vedno generalni sekretar do nadaljnjega, kot je rekel Šarec: »Sicer pa res, @ZanMahnic, kako je pol s tem? Je morala dobit priložnost, al kako?«

»5 let je že aktivna v stranki, pomagala v vseh kampanjah, občinska svetnica... Torej ni prišla čez noč na mojo zahtevo. Zaradi dela so jo v stranki vprašali, če bi eno leto nadomeščala porodniško. Želiš zamenjati z njo za 780 € mesečno? Samo tu ne kapne nič žepnine od Agrokorja,« jo je ob tem napadel Mahnič.

»A bi tole podkrepil z dokazi, lažnivc??? Sram te bod!« je odvrnila Sovdatova.

»Torej predvidevam, da ne zamenjaš. Za dokaze pa ne skrbi. Bo Damir (Črnčec –op.p.) poskrbel za njih, če se mu boš zamerila s pisanjem,« je nadaljeval Mahnič

»Skratka, nč pol, praviš? Dobro. Kolk so kej zadnje čase odškodnine za take laži?« se ni dala Sovdatova.

»Ne vem, kje sem koga kaj obtožil. Lahko pa poizkusiš, baje je kriva ovadba tudi nek zaslužek,« je nesramno odpisal Mahnič.

Sovdatova nam je odgovorila, da se glede tožbe še odločajo in da bo javno sporočila, ko bodo sprejeli odločitev glede tega.

Uporabnik Vesoljna cerkev pa je ob tem na tviterju zapisal, da bi lahko še malo razširili zgodbo o tem, da je bila Palčnikova pred tem v zvezi z Matejem Lesjakom, »pa ga je potem Žan vrgel iz stranke in je sedaj z Žanom.«

Lesjak je bil namreč skupaj z Andrejem Šiškom v sodnem postopku v zadevi Štajerska varda in je dobil pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobro enega leta.

Tudi v Večeru so poročali, da tudi Žan Mahnič ni imun na nepotistično kadrovanje in se pri tem sklicujejo na članek v Reporterju.

Janševo branjenje vojaka Mahniča tudi ni presenečenje, saj je znano, da sta bila po podobni nepotistični liniji v Evropskem parlamentu zaposlena njegov sin Žan z ženo Majo, oba sta bila asistenta pri evropski poslanki SDS Romani Tomc (Žan pa je delal tudi za nekdanjo evropsko poslanko SDS Patricijo Šulin), še prej pa za Zofijo Mazej Kukovič.

Po drugi strani pa sta Žana Mahniča v bran vzela prvak SDS Janez Janša in novinar-politik Bojan Požar.

»Uf,@IgorKrsinar razkriva škandal leta: ta raziskovalni novinar je namreč odkril, da čeprav ima poslanec @stranka SDS @ZanMahnic novo dekle, se še vedno razume s prejšnjo punco. Zdaj samo še manjka, da taisti novinar odkrije, da se tudi jaz razumem z bivšo soprogo,« je ciničen Požar.

Janša pa je ob našem članku tvitnil: »Obratno. Žan je Katjo srečal v @strankaSDS, kjer sodeluje že dolgo, dela pa v naši poslanski skupini za čas mandata. Odlazkovi režimski korenjaki @RevijaReporter ne smejo pisati resnice o @SarecMarjan, zato pa lažejo o opoziciji.«

Mimogrede, o Šarcu smo v Reporterju napisali veliko kritičnega, medtem ko nas je prvak SDS zaradi tega večkrat napadal, ker je upal, da bo z njim sestavil vladno koalicijo.

Po drugi strani pa Janševo branjenje vojaka Mahniča tudi ni presenečenje, saj je znano, da sta bila po podobni nepotistični liniji v Evropskem parlamentu zaposlena njegov sin Žan z ženo Majo, oba sta bila asistenta pri evropski poslanki SDS Romani Tomc (Žan pa je delal tudi za nekdanjo evropsko poslanko SDS Patricijo Šulin), še prej pa za Zofijo Mazej Kukovič.

O KADROVSKEM NEPOTIZMU PRIPRAVLJAMO ČLANEK ZA NASLEDNJO ŠTEVILKO REPORTERJA