pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarka aktivistka Helena Milinković polemizira, nato pa poroča o okrogli mizi

Deli na:
Novinarka aktivistka Helena Milinković polemizira, nato pa poroča o okrogli mizi

Foto: TV Slovenija

Na okrogli mizi o problematiki migracij, ki jo je včeraj organizirala slovenska mreža Fundacije Anna Lindh, na kateri so sodelovali domači in tuji strokovnjaki in aktivisti, se je v razpravo vključila novinarka TVS Helena Milinković in začela polemizirati z novinarjem in popotnikom Gregorjem Preacem, ki je bil med govorniki na okrogli mizi.

Med drugim je napadla njegovo tezo, da je sirska vojna predvsem verska vojna in spopad med suniti in šiiti ter zatrjevala, da je treba krivdo pripisati vmešavanju tujih sil. V nekaj minutah je predstavila še svoje stališče o problematiki migracij, čeprav ne pozna razmer na Bližnjem vzhodu tako dobro kot nastopajoči.

To sicer ne bi bilo nič narobe, navsezadnje je bila okrogla miza odprta tudi za razpravo obiskovalcev, ki jih je bilo okoli 40, a vendarle je navzoče presenetilo, ko se je ob koncu dogodka razpravljavka prelevila v funkcijo novinarke poročevalke s tega dogodka. S snemalcem javne televizije je opravila nekaj intervjujev z razpravljavci na okrogli mizi, seveda s tistimi, s katerih stališči se je osebno strinjala, prezrla pa tiste, s katerimi je polemizirala. Njen prispevek naj bi bil objavljen v današnji oddaji Globus na TV Slovenija. Gledalci najbrž ne bodo vedeli, da ga je pripravila novinarka aktivistka, ki je bila na tem dogodku sama razpravljavka s svojimi osebnimi stališči.

Seveda gre za škandal, o katerem bi morali spregovoriti v stanovskih novinarskih organizacijah, zlasti pa na javni RTV, ki bi morala biti objektivna in pluralna, saj jo plačujemo vsi odjemalci električne energije. Zlasti ker ima Milinkovićeva politično zaslombo v Združeni levici, katere pripadniki so pred stavbo na Kolodvorski vzklikali tudi njeno ime, čeprav ni bila razrešena z nobenega položaja. Še vedno opravlja svojo novinarsko oziroma točneje aktivistično vlogo na javni televiziji.

Na okrogli mizi fundacije ALF Stronger together – skupaj močnejši, ki je potekala v sredo v Central hotelu v Ljubljani, so sicer nastopili strokovnjaki Mustafa Erdogan iz Turčije, Ilias Rafail iz Grčije, Alvaro Will Ibanez Tudela iz Španije, dr. Abelhamid El-Zoheiri iz Egipta (predsednik Evromediteranske univerze EMUNI), aktivist Abraham Azzopardi z Malte, Darja Golež z zunanjega ministrstva in Gregor Preac, nagovoril pa jih je tudi častni generalni konzul Jordanije Samir Amarin.