muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan Kočevja Vladimir Prebilič res naslednji mandatar?

Deli na:
Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan Kočevja Vladimir Prebilič res naslednji mandatar?

Vladimir Prebilič - Foto: Primož Lavre

Med aduti na naslednjih evropskih ali državnozborskih volitvah bo verjetno tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, ki je bil s svojimi dobrimi desetimi odstotki presenečenje že na predsedniških volitvah.

Zdaj že dobiva ponudbe za nastop na evropskih volitvah. Po drugi strani pa ne skriva svojih načrtov v slovenski politiki. Bo po naslednjih državnozborskih volitvah odigral podobno vlogo kot leta 2018 Marjan Šarec?

Na javnomnenjski anketi agencije Ninamedia se je pojavil kočevski župan Vladimir Prebilič in takoj zasedel četrto mesto na lestvici najbolj priljubljenih politikov.

Kot nam je povedal direktor agencije Nikola Damjanić, so Prebiličevo uvrstitev na lestvico predlagali anketiranci pri prejšnji anketi: »Prebilič ima potencial, saj se ni z ničemer kompromitiral. Že na predsedniških volitvah je presenetil.« Da ima politični kapital s predsedniških volitev, meni tudi Janja Božič Marolt, direktorica Mediane, ki sicer Prebiliča ne meri.»Če bi na predsedniških volitvah v kampanjo vstopil bistveno prej, bi lahko dosegel še boljši rezultat, saj je v zadnjih dveh mesecih podvojil svojo podporo,« pravi Andraž Zorko iz agencije Valicon, ki ob tem opozarja, da je Prebilič privlačen predvsem zaradi tega, ker ne prihaja iz nobene od obstoječih strank. »Kot kočevski župan izstopa po prepoznavnosti med svojimi kolegi župani manjših občin, poleg tega v javnosti pogosto nastopa kot strokovnjak za obrambna in varnostna vprašanja.«

Pišemo, zakaj bi bil Prebilič lahko jeziček na tehtnici, če bi nastopil na državnozborskih volitvah, kdo ga nagovarja za nastop na evropskih volitvah in kaj o tem pravi sam.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24