5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

Halid Bešlić - OBREZ!!! Odkrito.si

Halid Beslić – zaradi srca končal bolnišnici

kobe navijaci Ekipa24.si

Ko je legenda Barcelone kamen spotike na Japonskem...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Miha Brejc: Robertu Golobu je veliko do tega, da bi utrdil močno stranko levo od sredine

Deli na:
Miha Brejc: Robertu Golobu je veliko do tega, da bi utrdil močno stranko levo od sredine

Dr. Miha Brejc, nekdanji podpredsednik državnega zbora - Foto: Bobo

Dr. Miha Brejc, nekdanji podpredsednik državnega zbora in evropski poslanec, upa, da se bodo razmere po volitvah vendarle normalizirale in strasti umirile. Pozdravlja utrditev dveh močnih političnih sil, ki bi tekmovali na volitvah – tudi drugod je podobno.

»Eno so besede, izrečene pred volitvami, drugo po volitvah, tretje pa po tem, ko sedeš na tako vroč stol, kot je premierski. Poteze Roberta Goloba kažejo, da mu je veliko do tega, da bi utrdil močno stranko levo od sredine. Koliko levo bo to, bomo šele videli.«

»Zazdaj lahko Roberta Goloba sodim bolj po njegovih nastopih, nazadnje denimo pri Marcelu Štefančiču, ko je imel na voljo kar veliko časa povedati, kar želi. Kar sem videl, je spodbudno, posebej, če bodo v to smer prišli tudi ministri. Kdor ima le nekaj izkušenj ve, da je bila še vsaka koalicija naporna. Njegov položaj v koaliciji, posebej glede števila poslancev, je kar udoben. V rokavu ima še eno močno karto – Novo Slovenijo. Če se bo ta koalicija ustavila, lahko v skrajnem primeru povabi v vlado NSI, z veseljem se bo odzvala,« razmišlja o najverjetnejšem mandatarju Brejc.

»Njegov nastop pove marsikaj,« se vrne h Golobu nekdanji podpredsednik SDS. »Dovolj sproščenosti, priljudnosti, hkrati pa ne skriva, tak je tudi njegov karakter, da je pri pomembnih stvareh odločen uveljaviti tisto, kar misli, da je potrebno.« Je marsikomu dolžan? Mu bodo številni izdali računa? »Kakšne račune pa?« se je ob našem vprašanju vprašal Miha Brejc.