Revija Reporter
Slovenija

Neverjetni zneski za smeti ilegalcev

Gašper Petovar

27. dec. 2020 20:00

Deli na:

Smeri, ki so jih pri Ilirski Bistrici za seboj pustili ilegalni migranti.

Občina Ilirska Bistrica

Davno so že minili časi, ko smo prebivalci zelenega raja na sončni strani Alp svinjarijo in odpadke, ki so se predolgo valjali okoli hiše, naložili na traktorje ali v stare avtomobile in vse skupaj odpeljali v hosto. Danes naše gozdove smetijo ilegalni migranti, ki nezakonito vstopajo v državo čez zelene meje.

Španski konkvistadorji so v Amerikah za sabo pustili konje in strelno orožje, oboje so Indijanci z veseljem vzeli za svoje. Mi pobiramo strgane bunde in kavbojke.

Kupi smeti najdeni ob meji pa ne kazijo zgolj videza narave, ampak imajo tudi finančne posledice. Župana dveh občin sta za novo številko Reporterja pojasnila koliko je šlo v dveh letih za čiščenje nesnage, ki ostaja za ilegalci.

Razkrivamo, koliko robe so delavci komunalnih podjetij Črnomelj in Ilirska Bistrica pobrali v dveh letih. Predvsem letošnja številka je šokantna.

S šefi komunalnih podjetij pa smo govorili o cenah pobiranja smeti, ki jih ilegalci pustijo v gozdovih in ob rekah. Razkrivamo zakaj je cena višja kot odvoz drugih odpadkov. Pojasnili so pa tudi ali je treba upoštevati kak poseben protokol v zvezi s temi smetmi.

V novem Reporterju objavljamo vse, od denarja, ki gre za čiščenja za migranti, do plačnikov, pa tudi kaj vse so delavci na terenu našli.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24