ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Neverjetne scene v DZ: Violeta Tomić Janšo obtožila genocida nad starejšimi, premier na njene "neumnosti" noče odgovarjati

Deli na:
Neverjetne scene v DZ: Violeta Tomić Janšo obtožila genocida nad starejšimi, premier na njene "neumnosti" noče odgovarjati

Poslanka Levice Violeta Tomić. - Foto: Bobo

Premier Janez Janša je odzivu na poslansko vprašanje poslanke Levice Violete Tomić o protestih proti vladni politiki, pospremljeno z očitki na račun njegove osebnosti in ravnanja, ocenil, da prebrano niti ne zahteva odgovora. Kritičen je bil do vsebine njenega nastopa, a obenem zagotovil, da bo vedno branil njeno pravico do tega.

Tomićeva je v vprašanju predsedniku vlade opomnila na petkove proteste, na katerih v zadnjih tednih praviloma več tisoč ljudi na kolesih izraža nasprotovanje politiki oblasti. "Kdaj mislite odstopiti," ga je vprašala, svoj nastop pa pospremila s še več kritikami na račun Janševe osebnosti in njegovih ravnanj.

Med drugim je ocenila, da v Sloveniji še ni bilo politika, ki bi tako razdvajal ljudi. Vsakič ko je na oblasti Janša, državo po njenih besedah bremenijo korupcijske afere. Obtožila ga je nedostojne in primitivne retorike. Dodala je celo, da bo Janša moral "odgovarjati za genocid nad starejšimi", saj da je 80 odstotkov žrtev epidemije covida-19 iz domov za starejše, ki "niso dobili ustreznega bolnišničnega zdravljenja".

Janša je v odzivu dejal le, da to, kar je bilo prebrano, niti ne zahteva odgovora. "Toliko neumnosti naenkrat je težko dati na papir. Bom pa vedno branil vašo pravico, da to počnete," je dodal.

Po več slovenskih mestih ob petkih zvečer že nekaj tednov po več tisoč protestnikov, povečini na kolesih izraža nezadovoljstvo z vladnimi ravnanji. Proteste organizira več iniciativ, ki so h kolesarjenju vabile prek družbenih omrežij. Na zadnjem protestu v Ljubljani so prvič zbirali tudi pisne pozive k odstopu vlade.

Loading...