klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neverjetne scene v DZ: Violeta Tomić Janšo obtožila genocida nad starejšimi, premier na njene "neumnosti" noče odgovarjati

Deli na:
Neverjetne scene v DZ: Violeta Tomić Janšo obtožila genocida nad starejšimi, premier na njene "neumnosti" noče odgovarjati

Poslanka Levice Violeta Tomić. - Foto: Bobo

Premier Janez Janša je odzivu na poslansko vprašanje poslanke Levice Violete Tomić o protestih proti vladni politiki, pospremljeno z očitki na račun njegove osebnosti in ravnanja, ocenil, da prebrano niti ne zahteva odgovora. Kritičen je bil do vsebine njenega nastopa, a obenem zagotovil, da bo vedno branil njeno pravico do tega.

Tomićeva je v vprašanju predsedniku vlade opomnila na petkove proteste, na katerih v zadnjih tednih praviloma več tisoč ljudi na kolesih izraža nasprotovanje politiki oblasti. "Kdaj mislite odstopiti," ga je vprašala, svoj nastop pa pospremila s še več kritikami na račun Janševe osebnosti in njegovih ravnanj.

Med drugim je ocenila, da v Sloveniji še ni bilo politika, ki bi tako razdvajal ljudi. Vsakič ko je na oblasti Janša, državo po njenih besedah bremenijo korupcijske afere. Obtožila ga je nedostojne in primitivne retorike. Dodala je celo, da bo Janša moral "odgovarjati za genocid nad starejšimi", saj da je 80 odstotkov žrtev epidemije covida-19 iz domov za starejše, ki "niso dobili ustreznega bolnišničnega zdravljenja".

Janša je v odzivu dejal le, da to, kar je bilo prebrano, niti ne zahteva odgovora. "Toliko neumnosti naenkrat je težko dati na papir. Bom pa vedno branil vašo pravico, da to počnete," je dodal.

Po več slovenskih mestih ob petkih zvečer že nekaj tednov po več tisoč protestnikov, povečini na kolesih izraža nezadovoljstvo z vladnimi ravnanji. Proteste organizira več iniciativ, ki so h kolesarjenju vabile prek družbenih omrežij. Na zadnjem protestu v Ljubljani so prvič zbirali tudi pisne pozive k odstopu vlade.