Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

NEURADNO: Vrhovni sodniki so zavrnili Janševo zahtevo za varstvo zakonitosti; obsodba potrjena

Deli na:
NEURADNO: Vrhovni sodniki so zavrnili Janševo zahtevo za varstvo zakonitosti; obsodba potrjena

Foto: Primož Lavre

Senat vrhovnega sodišča je v današnjem nadaljevanju v torek začete seje sprejel odločitev o zahtevi za varstvo zakonitosti v zadevi Patria, so sporočili z omenjenega sodišča. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti in potrdilo obsodbo Janeza Janše, Ivana Črnkoviča in Toneta Krkoviča.

Kako je glasoval posamezni sodnik se ne ve, verjetno pa držijo naša predvidevanja, da je bila odločitev sprejeta z večino štiri proti ena, potem ko v senatu ni bilo Barbare Zobec. Zdaj sledi ustavna pritožba, Janša in Krkovič do nadaljnega ostajata v zaporu.

Poslanec SDS Branko Grims je za novinarje že dejal, da "če je to res, bo zgodba doživela svoj epilog na ustavnem sodišču in na Evropskem sodišču za človekove pravice. Potem se bo tem gospodom še krepko kolcalo," je dejal po seji odbora za obrambo.

Janša pa se je zvečer odzval s tvitom: "Slučajno #patria spet tik pred volitvami že šestič, pa še partijska komisija o odvzemu mandata na isti dan. Postali dežela slučajev in ovac."

Če navedbe o zavrnitvi Janševe zahteve za varstvo zakonitosti držijo, je to za Odbor 2014, ki je bil ob odhodu Janše v zapor ustanovljen z namenom zaščite njegovih človekovih pravic, pričakovana novica, "glede na to, da v senatu sedi tudi predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša, ki je v preteklosti že dokazal, da je njegova strokovna objektivnost pod velikim vprašanjem", so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tem so dodali, da Masleša načelo nepristranskosti "krši tako, da je to vidno tudi z lune".

Odbor bo tako s shodi pred vrhovnim sodiščem nadaljeval do javne objave sodbe, nato pa bodo svoje aktivnosti preselili pred ustavno sodišče.