benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nataša Pirc Musar se bo danes poskušala znebiti Renate Brunskole

Deli na:
Nataša Pirc Musar se bo danes poskušala znebiti Renate Brunskole

Foto: Bobo

Potem ko je predsednica Rdečega križa Slovenije (RKS) Nataša Pirc Musar pred mesecem dni predlagala razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole, ker ni zadovoljna z njenim delom, bo Zbor članov RKS danes na izredni seji na Igu odločal o tem predlogu. Sledila bo redna seja zbora, na kateri bodo med drugim obravnavali program dela za letos.

Pirc Musarjeva je nedavno za medije dejala, da je razrešitev generalne sekretarke predlagala, ker z njenim delom ni zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji. Neaktivnost Brunskoletove na področju načrtovanja in realizacije aktivnosti za uresničitev vizije po mnenju Pirc Musarjeve ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta.

Brunskoletovo je okoli 60-članski zbor članov RKS na predlog 18-članskega glavnega odbora za štiriletno obdobje imenoval sredi decembra 2014. Posle je prevzela od Danijela Starmana, ki je bil za generalnega sekretarja RKS imenovan 31. maja 2011 za dobo štirih let. A je s tega položaja predčasno odšel, ker so ga avgusta 2014 imenovali za direktorja zavoda za transfuzijsko medicino. Pirc Musarjeva pa je vodenje ene največjih humanitarnih organizacij v državi prevzela konec junija lani, in sicer po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Brunskoletova v minulih dneh za STA ni bila dosegljiva. Tudi Pirc Musarjeva ni želela povedati kaj več o konkretnih očitkih Brunskoletovi, dejala je le, da od ponedeljkove seje pričakuje, da "se bo spoštovala volja zbora članov". V primeru, da bo Brunskoletova ostala, pa naj bi RKS zapustila Pirc Musarjeva.