Tradicionalno sejemsko srečanje partnerjev, na katerem so sodelovale partnerske in druge organizacije, je bilo usmerjano v iskanje in predstavitev različnih načinov za doseganje trajnostne pridelave in predelave hrane. V ospredju je bilo predvsem zagotavljanje varnosti, kakovosti in sledljivosti hrane, učinkovita in trajnostna raba virov ter optimizacija vseh procesov oskrbne verige. Ključno vlogo bo pri teh aktivnosti odigralo boljše vertikalno in horizontalno sodelovanje oskrbnih verig, interdisciplinarno povezovanje deležnikov, uporaba naprednih tehnologij in opreme, razvoj digitalizacije v vseh fazah oskrbne verige ter ustrezno načrtovanje in sodelovanje na nacionalnem in medregijskem nivoju.
Sodelujoči, med katerimi je bila Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Kmetijski inštitut Slovenije, Nacionalni inštitut za biologijo in Pomurski tehnološki park, so izpostavili raziskave in najnovejše rezultate na področju preprečevanja izgub in zavržkov hrane, aktivnosti na področju razvoja novih sort pri rastlinski proizvodnji, spremljanja medonosnih čebel, uporaba naprednih tehnologij za daljinsko zaznavanje, novih pristopov varstva rastlin, sistemov namakanja in fizioloških odzivov sadja na svetlobo.
Kot je ob tem poudarila direktorica GZS-ZKŽP dr. Tatjana Zagorc, so raziskave in študije »ključnega pomena za aplikativno uporabo, ki prinaša razvoj in napredek na področju trajnostne pridelave in predelave hrane«. Glavni cilj delovanja SRIP HRANA, strateško razvojno-inovacijskega partnerstva za prednostno področje S4 Trajnostna pridelava hrane sta sicer rast in razvoj članov agroživilskega sektorja ter celotnega slovenskega gospodarstva.