klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Z zdravjem obarvan pester teden v ALEJI

Deli na:
Z zdravjem obarvan pester teden v ALEJI

V najboljše novo nakupovalno središče na svetu ALEJO je prišel teden zdravja - Foto: ALEJA

V najboljše novo nakupovalno središče na svetu ALEJO je prišel teden zdravja. Ob tem so pripravili številne brezplačne aktivnosti, zanimive dogodke in dejavnosti. Vsem pa je skupna skrb za zdravje, ki mora biti vedno na prvem mestu.

Vse do petka, 8. aprila, bodo na sporedu aktivnosti, ki jih predstavlja trgovina Hervis. Vsak dan bo od 16.00 do 19.00 v pritličju ALEJE na voljo analiza stopal, izdelava vložkov, prijavili pa se boste lahko tudi na njihove tekaške treninge in izvedeli pomembne informacije o priljubljenem pohodništvu.

Sensilabovi specialisti bodo obiskovalcem vse do sobote, 9. aprila, med drugim nudili degustacije prehranskih dopolnil in izvajali meritve pretočnosti ožilja ter vitaminov in mineralov. Obiskovalci bodo po rezultatih deležni tudi svetovanja, na Facebook profilu ALEJE pa bodo potekale nagradne igre za njihove izdelke.

Vse dni do sobote bo Društvo za srčno-žilne bolezni AED prikazovalo postopke oživljanja. V petek, 8. aprila, lahko izvedete brezplačne diagnostične preventivne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka, saturacije v krvi, holesterola in telesne sestave, kar v ALEJI vsak petek omogoča Zdravstveni zavod Zdravje. V petek in soboto vam bo svoje delovanje predstavila tudi skupnost adidas Runners.

Med zanimivimi aktivnostmi pa velja izpostaviti četrtkov test tekaških copat z vrhunskima tekačema Mitjo Krevsom in Romanom Kejžarjem, ki se bo na ALEJI SKY izvajal od 16.00 do 19.00 in pri katerem bodo obiskovalci lahko sodelovali tudi v privlačni nagradni igri. V petek bo od 16.00 do 16.30 na sporedu tekaška abeceda s trenerjem teka Sandijem Omeradžičem ter od 16.30 do 17.15 prikaz vaj za mobilnost in moč s trenerjem teka Blažem Strožerjem. Zvečer, od 20.00 do 20.30, pa se lahko udeležite core treninga, ki ga bo vodila inštruktorica fitnesa in aerobike Nives Orešnik.

Za vikend pa se bosta na ALEJI SKY predstavila dva novodobna, manj znana športa. Najprej se bo v soboto od 15.00 do 19.00 odvil zanimiv turnir v spikeballu. To je razburljiva igra, zabavna za ljudi vseh starosti, ki se lahko igra kjerkoli in kadarkoli, njena pravila pa so zelo podobna pravilom iz odbojke.

V nedeljo vas čaka še turnir v cornholu, ki bo potekal od 13.00 do 17.00. Gre za privlačno igro, pri kateri igralci mečejo s koruzo napolnjene vrečke na nekoliko privzdignjeno ploščad z luknjo na njenem zgornjem delu. Zadetek vrečke v luknjo prinaša tri točke, na ploščad pa eno. Igra se nadaljuje, dokler igralec ali par ne doseže 21 točk.

Nakupovalno središče ALEJA upravlja podjetje SES – Spar European Shopping Centers. ALEJA se nahaja na 32.000 m2 najemnih površin, v njej je 80 trgovin in lokalov. Najsodobnejše nakupovalno središče navdušuje s svojimi številnimi arhitekturnimi posebnostmi, ALEJO SKY z bogato kulinarično ponudbo ter ozelenjeno aktivno streho z večnamenskim športnim igriščem. Zagotovljenih je 200 parkirnih mest za kolesa, 13 polnilnic za električna vozila, kar je največji prostor v Sloveniji za polnjenje električnih vozil naenkrat, »car sharing«, postaja za izposojo koles BicikeLJ, avtobusno postajališče in kolesarski poligon.Lani je nakupovalno središče ALEJA, ki se je odprlo maja 2020, prejelo prestižno svetovno nagrado ˝Global RLI Award˝ v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Več informacij na www.aleja.si.

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec nakupovalnih središč v šestih državah. Podjetje trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi ter nakupovalno ulico na Dunaju. V letu 2020 so bila nakupovalna središča v vseh državah vseskozi odprta, vendar pa je morala zaradi zaprtja države večina trgovin ostati zaprta več tednov oz. mesecev. Hitri komunikacijski kot tudi tehnično inovativni ukrepi SES-a v času pandemije COVID-19 so kljub temu omogočili varno nakupovanje in dobro obiskanost. V letu 2020 so najemniki v nakupovalnih središčih SES-a ustvarili 2,45 milijard evrov bruto prodaje. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. SES je del skupine SPAR Austria.