Revija Reporter
Slovenija

Gregor Bezenšek: ozadje predsedniške kandidature glasbenika in humanitarca

Biserka Karneža
28 1.480

17. jul. 2022 20:00

Deli na:

Gregor Bezenšek

Facebook

Pristna želja, da bi svoje dosedanje aktivnosti na področju glasbe in humanitarne dejavnosti razširil na politično delovanje, je bila tista, zaradi katere je Gregor Bezenšek sam pri sebi sprejel odločitev za kandidaturo za predsednika republike.

Bezenšek zavrača očitke, da je v ozadju njegove kandidature pobiranje glasov kandidatoma, ki bi se lahko uvrstila v drugi krog: »Sem sam svoj karakter, z jasnimi pogledi na življenje. Vse izhaja iz mene, to je moja vizija, nihče se ni namesto mene odločil za to…« Tako je bilo tudi, ko sta z biokemikom dr. Nejcem Jelenom, vodjem volilnega štaba, ustanovila dobrodelni sklad Viljem Julijan z namenom pomoči otrokom z redkimi boleznimi.



Sklad, ki je v zadnjih letih zbral 570.000 evrov pomoči zlasti z organizacijo dobrodelnih koncertov, deluje v okviru Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Gregor Bezenšek in žena Nina sta ustanovitelja društva, ki nosi ime njunega drugorojenega sina Viljema Julijana, preminulega za neozdravljivo smrtonosno in redko boleznijo.

Kaj bo prvi korak Gregorja Bezenška ob kandidaturi, kako želi ravnati med kampanjo in kaj je njegovo osnovno vodilo?

Kje se je izobraževal in kje nadgradil glasbeno ustvarjanje? Kdo je vključen v njihovo družinsko podjetje Exena in kam vse sežejo družinske vezi?

Kdo so vzorniki Gregorja Bezenška in v čem bi bil kot predsednik drugačen od sedanjega predsednika republike?

Kakšen je njegovo odgovor, kako bi bilo treba ravnati v času ponovne zaostritve razmer zaradi naraščajočih okužb s kovidom?

Kako si pojasnjuje odločitev ustavnega sodišča, da ureditev, ki istospolnim partnerjem ne omogoča sklenitve zakonske zveze in posvojitve otrok, ni v skladu z ustavo?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24