sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mramor o razrešitvah v DUTB: Vlada je pač svoje sklepe sprejela

Deli na:
Mramor o razrešitvah v DUTB: Vlada je pač svoje sklepe sprejela

Foto: Bobo

Za Slovenijo je ključno, da se zopet vzpostavi normalno delovanje DUTB, saj je od nje odvisno veliko delovnih mest in povračilo davkoplačevalskega denarja, je v DZ poudaril finančni minister Dušan Mramor. Na vprašanje, ali je soglašal z razrešitvijo tedanjega glavnega izvršnega direktorja DUTB Torbjörna Manssona, pa ni odgovoril konkretno.

"Vlada je pač svoje sklepe sprejela," je odločitev vlade, da razreši Manssona, v izjavi novinarjem pred sejo odbora DZ za finance komentiral Mramor. Sam je namreč sprva napovedal, da bo zaradi nespoštovanja sklepov vlade glede plač v vodstvu Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) predlagal razrešitev predsednika upravnega odbora te družbe Larsa Nyberga, vlada pa je brez prisotnosti Mramorja odpoklicala tudi Manssona.

Minister je dogajanje danes komentiral prvič po vrnitve iz tujine. Poudaril je, da je od delovanja slabe banke odvisno tudi - vsaj delno - povračilo davkoplačevalskega denarja, vloženega v banke. S tega vidika je po njegovih besedah ključno, da se vzpostavi zopet normalno delovanje DUTB.

Ministrstvo za finance, ki je pristojno za to področje, po ministrovih zagotovilih dela vse za to, da bi bil prehod iz prejšnjega vodstva na novo vodstvo čim bolj tekoč in ne bi posamezni procesi prestrukturiranja podjetij, denimo Cimosa, zastali in spravili pod vprašaj tisoče delovnih mest.

"Ključno je, da ta institucija dobro deluje, zato se je zdaj vzpostavilo novo vodstvo," je dejal in napovedal, da bodo v kratkem nadomestili razrešenega neizvršnega direktorja Nyberga.

Minister medtem še ni odgovoril na vprašanje, ali trditve Nyberga, da mu je Mramor še pred medijskimi obsodbami glede plač povedal, da se je čez poletje močno povečal pritisk, da bi se znebili Manssona, držijo ali ne. Prav tako se osebno še ni odzval na očitek Nyberga, da v primeru družbe Sava smrdi po korupciji.