pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mramor brani svoje honorarje: Nismo več v komunizmu; to je poskus, da me diskreditirajo

Deli na:
Mramor brani svoje honorarje: Nismo več v komunizmu; to je poskus, da me diskreditirajo

Foto: Bobo

Finančni minister Dušan Mramor je danes v Bruslju ocenil, da je odstop ministrice za izobraževanje Stanke Setnikar Cankar zaradi očitkov o visokih honorarjih napačen signal. Moramo se zavedati, da smo zdaj v tržni ekonomiji, nismo več v komunizmu, je dejal minister, ki je zaradi honorarjev tudi sam pod drobnogledom javnosti.

Minister danes v Bruslju ni komentiral številk o svojih honorarjih, o čemer so se ta teden razpisali nekateri mediji. "O svojih številkah še ne morem ničesar reči, ker sem zaprosil, da se izračunajo. Če jim ne bo uspelo, bom moral jaz izračunati danes ponoči," je povedal.

Ob tem je dodal, da ne ve, ali sploh še ima vso dokumentacijo, saj so se določeni roki, do katerih je treba hraniti podatke, že iztekli. "Nisem pričakoval, da bom to sploh potreboval," je dejal.

V povezavi s honorarji je sicer poudaril, da si je kot dekan ekonomske fakultete izjemno prizadeval za čim več projektov in programov poleg rednih, financiranih iz javnih sredstev, kar je fakulteti zagotovilo kakovost in mednarodne povezave ter tudi odlične rezultate.

Tudi sam sistem se ministru ne zdi sporen. "Ta sistem je normalen, imajo ga tudi drugje," je poudaril Mramor. "Kolegi v Ameriki imajo petek zase in se lahko ves dan ukvarjajo s tržno dejavnostjo, mi smo pa pač delali popoldne, pa sobote in nedelje," je ponazoril.

Odstop ministrice za izobraževanje je tako po Mramorjevem mnenju napačen signal, kar je, kot je dejal, povedal tudi premierju Miru Cerarju.

"Moramo se zavedati, da smo zdaj v tržni ekonomiji. V tržni ekonomiji pač poskušamo razviti največjo možno kakovost in jo ponuditi trgu. Nismo več v komunizmu," je poudaril.

"Ozadij pač ne poznam. Ne vem, zakaj je do tega prišlo. Vem pa, da je to od nekdaj način, kako se poskuša diskreditirati nekoga na javnem položaju," je še dejal minister, ki sicer ne vidi razloga, zakaj bi ga to diskreditiralo.