pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ministrstvo: Mramor z avtorskimi in podjemnimi pogodbami zaslužil 82.000 evrov

Deli na:
Ministrstvo: Mramor z avtorskimi in podjemnimi pogodbami zaslužil 82.000 evrov

Foto: Bobo

Minister za finance Dušan Mramor je danes razgrnil prihodke iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb, ki jih je s strani ljubljanske ekonomske fakultete prejel v času od nastopa funcionarskega položaja v letu 2003. Znesek honorarjev znaša 82.270,59 evra, so danes sporočili s finančnega ministrstva.

Mramor je od leta 2003 poleg rednega dela predaval v nekaterih mednarodnih programih doma in v tujini ter sodeloval pri nekaj raziskovalnih projektih, za kar je tudi dobil honorar. V tem času je dve leti opravljal funkcijo finančnega ministra, šest let pa je bil dekan ekonomske fakultete in se je v tem času predavanjem ter projektnemu delu tudi delno odpovedal.

Mramor je po pojasnilih finančnega ministrstva med letoma 2006 in 2014 prejel 72.151,59 evra, v triletnem obdobju pred tem pa 10.119,00 evra.

Na ministrstvu so tako medijske navedbe o Mramorjevih prejemkih iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb - govorilo se je o 200.000 evrih, nekateri mediji pa so omenjali celo polmiljonske honorarje - označili za popolnoma izmišljene.

Mramor je sicer stališče glede projektov in programov na fakultetah, ki niso financirani iz javnih sredstev, že pojasnil ob robu torkovega zasedanja sveta finančnih ministrov EU v Bruslju.

Mramor je po odstopu šolske ministrice Stanke Setnikar Cankar drugi minister, ki se je zaradi honorarjev znašel pod medijskimi pritiski. A aplikacija Supervizor njegovih prejemkov za zadnjih 12 let ne navaja.