pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mramor naj bi razkril svoj zaslužek z avtorskimi honorarji

Deli na:
Mramor naj bi razkril svoj zaslužek z avtorskimi honorarji

Foto: Bobo

Finančni minister Dušan Mramor naj bi danes razkril podatke o prejetih honorarjih v zadnjih letih. Mramor je po odstopu šolske ministrice Stanke Setnikar Cankar drugi minister, ki se je zaradi tega znašel pod medijskimi pritiski. A aplikacija Supervizor njegovih prejemkov za zadnjih 12 let ne navaja.

Nekateri mediji, prvi je bil spletni portal Pozareport, so po odstopu Setnikar Cankarjeve ta teden navedli neuradne informacije, da naj bi bili tudi honorarni prejemki finančnega ministra zelo visoki. Segli naj bi celo do 600.000 evrov.

A ker aplikacija Supervizor Komisije za preprečevanje korupcije njegovih prejemkov v zadnjih letih ne navaja, je Mramor zaprosil, da se številka izračuna.

Mediji sicer navajajo, da je bilo od leta 2003 honorarjev le za 87.000 evrov. Tudi Mramor je spomnil, da je bil večji del tega obdobja finančni minister in dekan ljubljanske ekonomske fakultete, zato v tem času ni mogel opravljati projektov in predavati v tolikšni meri. Glavnina prejemkov naj bi po tako odpadla na obdobje pred 2003.

Mramor sicer ne ve, ali sploh še ima vso dokumentacijo, saj so se določeni roki, do katerih je treba hraniti podatke, že iztekli. "Nisem pričakoval, da bom to sploh potreboval," je dejal v torek.

Bil je tudi oster do medijske gonje v zadnjih dneh. Ocenil je, da je odstop ministrice Setnikar Cankarjeve zaradi očitkov o visokih honorarjih napačen signal. Moramo se zavedati, da smo zdaj v tržni ekonomiji, nismo več v komunizmu, je zatrdil.

Po objavi podatkov je nato pričakovati pogovor med Mramorjem in predsednikom vlade Mirom Cerarjem. Ta iz vrst koalicijskih poslancev že dobiva pozive, naj za vse ministre uporabi enake vatle kot za ministrico za izobraževanje, znanost in šport. Ta je odstopila, ker z očitki zaradi avtorskih honorarjev v višini 636.000 evrov ni želela obremenjevati vlade in ministrovanja.