oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Milan Cvikl za 6000 evrov mesečno oddaja štiri milijone evrov vredno vilo, ki jo v ločitvi hoče tudi Jerca Legan

Deli na:
Milan Cvikl za 6000 evrov mesečno oddaja štiri milijone evrov vredno vilo, ki jo v ločitvi hoče tudi Jerca Legan

Razkošna vila pod Ljubljanskim gradom, v kateri sta si dom uredila Milan Cvikl in Jerca Legan, se oddaja za visokih 6000 evrov na mesec. Vila iz leta 1938 je bila v zadnjem desetletju popolnoma prenovljena, po ločitvi pa naj bi se zakonca prepirala glede lastništva nepremičnine.

»Na mirni lokaciji pod Ljubljanskim gradom, oddamo čudovito vilo s prekrasnim razgledom. Lega omogoča hiter sprehod do središča Ljubljane (5 min) ter 10 min vožnje do ljubljanske obvoznice. Osnovna šola, vrtec in tržnica se nahajajo v neposredni bližini, prav tako se za hišo nadaljujejo grajske sprehajalne poti in druge rekreacijske površine. Vila ima lasten dovoz z garažo in sprednjim dvoriščem,« hvali vilo oglas na portalu Nepremicnine.net.

Dvonadstropna vila s 430 kvadrati ima 380 kvadratnih metrov stanovanjskih površin, ob njej pa je še 1.220 kvadratnih metrov zemljišča. Pred radovedneži je zavarovana z visoko ograjo, cena mesečnega najema pa je 6000 evrov, sporoča oglas. Po ocenah nepremičninskih strokovnjakov bi se vila Lončarski stezi z lahkoto prodala za štiri milijone evrov, če ne celo več. A  Cvikl, ki je v zemljiški knjigi vpisan edini lastnik hiše in ki vztraja, da je bila vila kupljena in obnovljena z denarjem, ki ga je on zaslužil, vztraja, da je ne bo prodal.

Vila Jera, kot se imenuje hiša, se oddaja preko posrednika – v oglasu je navedena nepremičninska agentka Mina Lunder iz BAZA agencije. Ker je Cvikl v uradnih evidencah vpisan kot edini lastnik vile, sklepamo, da on stoji za oglasom.

Milan Cvikl razkriva, zakaj v ločitvenem postopku ne misli prodati štiri milijone evrov vredne vile, o Jerci Legan pa pravi, da je služba ni interesirala

Ločitev Cvikla in Jerce Legan je ena odmevnejših razvez v Sloveniji v zadnjem času. Oba sta namreč pripadnika ljubljanske elite in vrsto let sta bila redna ter še kako opazna udeleženca vse mogočih prireditev. Za povrh je ločitev prerasla v umazano vojno z obtožbami fizičnega in psihičnega nasilja in celo z vloženimi kazenskimi ovadbami.  Cvikl je sicer obtožbe Leganove o nasilju zavrnil in zagrozil, da bo zoper njo sprožil ustrezne kazenske in druge postopke

Tako je v oglasu še opisana vila: »Vila je v osnovi zasnovana kot dvostanovanjska, čeprav se uporablja kot celota. Bivalna površina obsega cca. 380 m2 in se razprostira skozi tri etaže. Pritlična etaža obsega prijeten sprejemni prostor z izhodom v garažo in shrambo na eni strani ter bivalni del hiše na drugi strani.

V pritličju se torej nahaja spalno – sprostitveni del. Velika spalnica s kaminom se nadaljuje v spa (s savno in jacuzzijem) in knjižnico. Iz spalnih prostorov je izhod na čudovito urejen in negovan atrijski del.

Ob prenovi je lastnik ohranil in restavriral kamnite stopnice, ki vodijo v prvo nadstropje, kjer se nahaja dnevni prostor z velikimi okni in nenadomestljivim razgledom. V veliki, popolnoma opremljeni dnevni sobi se nahaja tudi koncertni klavir. Na drugem koncu je kamin, ki prijetno poveže prostor z družabno jedilnico, za njo pa je kuhinja, obrnjena k terasi, ki ima razgled na grajski gozd.

Lesene stopnice popeljejo v mansardni del hiše, kjer se nahajajo tri spalnice in kopalnica. Največja od spalnic ima izhod na prostorno strešno teraso.

Vrt je lepo oskrbovan in se stopničasto razprostre na tri nivoje. Spodnji nivo predstavlja tlakovan dovoz s formalno ureditvijo izbranih dreves in predvrta (razgled iz spalnice), v srednjem nivoju se poveže s hišo preko terase, ki je poleti odprta za goste. Zgornji nivo je urejen in dostopa tudi do poti, ki se naprej steče v eno od grajskih stez.«