severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Mi svobodomisleci, vi nazadnjaki

Deli na:
Mi svobodomisleci, vi nazadnjaki

V Gibanju Svoboda Roberta Goloba stavijo na »svobodo odločanja« in tiste na desnici v imenu svobodomiselnosti razglašajo za nazadnjake. - Foto: Sašo Švigelj

Bosta vladni stranki, ki sta izglasovali referendumski trojček, znali izrabiti njihov aktivacijski potencial za izboljšanje izida evropskih volitev? Ne manjka tistih, ki o tem dvomijo; Gibanje Svoboda – v referendumsko kampanjo je stopilo že pred prvomajskimi prazniki – je sprožilo nevarno igro, ki ji (morda) ne bo kos.

V Gibanju Svoboda Roberta Goloba stavijo na »svobodo odločanja« in tiste na desnici v imenu svobodomiselnosti razglašajo za nazadnjake. V SDS se ponašajo s sloganom o »preudarnosti«. Kot smo že vajeni, je stranka Janeza Janše pred volitvami zavzela bolj umirjeno držo.

Zakaj so v SD prepričani, da bi volitve in posvetovalni referendumi na isti dan bi znižale tako pomen volitev in Evropske unije pa tudi vsebine referendumov.

Kako so se v Gibanju Svoboda prilepili na podporniki splava in poskušajo nase navezati Niko Kovač, eno bolj zaslužnih za referendumsko zmago nad zakonom o vodi Janševe vlade.

Zakaj je premislek o referendumih sočasno z evropskimi volitvami zahteval umik ginekologa Aleksandra Merla iz ospredja kampanje. Merla namreč, nasprotno, poznamo po tem, koliko žensk je rodilo pri njem v Postojni vsako leto in ne po opravljenih splavih.

Bodo ustavni sodniki ustavili vsaj referenduma o konoplji in evtanaziji kot pričakuje opozicija.

Kakšne bodo tokratne politične posledice referendumov.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24