Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matej Žunkovič, RTV-jevski eksekutor

Deli na:
Matej Žunkovič, RTV-jevski eksekutor

Kdo pa je človek, ki je po naročilu izvedel tako rekoč nočni udar na MMC, Uroša Urbanijo in nekatere urednike in storil še vrsto drugih nepravilnosti in nezakonitosti skupaj z direktorjem radia Miho Lamprehtom, direktorjem televizije Janezom Lombergarjem in generalnim direktorjem Markom Fillijem? To je Matej Žunkovič, človek, ki je bil do prihoda Marka Fillija na mesto generalnega direktorja RTV tehnični vodja v RTV-jevskem centru v Mariboru.

Fillija in Žunkoviča zelo povezuje Žunkovičeva soproga Virginia Vrecl, ki je v času, ko je bil Filli pomočnik generalnega direktorja Antona Guzeja za tehniko in investicije, zelo sodelovala z RTV. Že to je bilo precej vprašljivo zaradi družinskih vezi. Vreclova je v tem obdobju prejela kar 78.137,18 evra javnega, davkoplačevalskega denarja. Bila je tudi tista, ki je preurejala in obnavljala vhode RTV Slovenija v Ljubljani. Gre za projekt, ki je zelo zamujal (to je bilo v Fillijevi pristojnosti in odgovornosti)  in so bili potrebni številni popravki projekta. Vreclova je lastnica firme Ultraraum Virginia Vrecl Udia s.p.

Žunkovičeva soproga je nasploh zelo angažirana na RTV odkar je Žunkovič v Ljubljani in odkar je na mestu generalnega direktorja Marko Filli. Gospa je na primer pripravila projekt počitniških domov RTV na Obali, konkretno za Fieso. Po naših podatkih je bil projekt Vreclovi v celoti plačan, ne pa tudi uporabljen.

Žunkovič je verjetno tudi ata kakšnega nasedlega projekta, kot je tisti za opremo mariborskega centra RTV s klima napravami. Celjsko podjetje, ki je pripravilo projektno dokumentacijo, je za projekt od RTV prejelo 28.000 evrov, čeprav se je projektna dokumentacija izkazala za popolnoma neprimerno. Je Žunkovič dobil kakšno kritiko predpostavljenega? Seveda ne.

Matej Žunkovič je tudi »nasedli« v.d. vodje MMC-ja, saj v enem letu od svojega imenovanja za MC ni storil popolnoma nič, če odštejemo njegovo sedanjo funkcijo kadrovskega in političnega eksekutorja odgovornega urednika Uroša Urbanije in nekaterih drugih politično neprimernih urednikov.

Žunkovičeva najpomembnejša investicija kot tehničnega direktorja RTV pa je pravkar potekajoča menjava dvigal na RTV-ju, za katere bo hiša namenila kar pol milijona evrov. Dobro obveščeni ne vedo, ali so nova dvigala potrebno zato, da se sedanji vodstveni kader - ki je javni zavod spravil na finančno in programsko beraško palico – odpelje navzdol za vedno, ali pa je vodstvo zaradi prevelikega posedanja po stolčkih pridobilo na kilaži in je dvigala treba ojačati.

Kakorkoli že, o Žunkovičevih investicijah, razpisih zanje, javnih naročilih (!) in podobnem bo še veliko govora. Kot tudi o tem, kako to, da ima Žunkovič službeni avto, če pa imata s soprogo stanovanje v Ljubljani in ali si mogoče obračunava vožnje med Ljubljano in Mariborom ter obratno.

Za Žunkoviča je popolnoma jasno, da zaradi vsega tega novega vodstva na RTV ne bo preživel. In ne bo edini.