Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Filli pobegnil z nadzornega sveta RTV

Deli na:
Marko Filli pobegnil z nadzornega sveta RTV

Foto: Bobo

Včerajšnja seja Nadzornega sveta RTV SLO bi lahko minila v konstruktivnem vzdušju, če generalnega direktorja Marka Fillija, sicer bivšega tehnika iz koprske podružnice RTV, ne bi zapustili živci. In je ogorčen pobegnil s seje.

In zakaj? Nadzorniki so včeraj za programsko produkcijski načrt obravnavali tudi tako imenovane razvojne projekte, ki se financirajo iz prodaje delnic Eutelsata, zato morajo biti projekti res razvojni, natančno obrazloženi in pomembni za javni servis. Tako so nadzorniki na mizo dobili »razvojni« programski projekt TV Kopra z naslovom : »TV Poper – vrnitev izbrisanih«, kjer sta glavna ustvarjalca Sergij Verč in Boris Kobal, znan iz lutkovnega gledališča Ljubljana. Za ta projekt naj bi RTV odštela 170.000 evrov, od česar bi štirie avtorji prejeli kar 152.000 evrov. Nadzorni svet je menil, da ne gre za razvojni projekt, zato ga je zavrnil. Generalni Marko Filli je bil ves vznemirjen, bentil je, metal papirje po mizi in zahteval še enkrat glasovanje o projektu, na kar pa nadzorniki niso pristali.

Potem je prišel na vrsto sicer čisto korekten in že znan projekt Čezmejna televizija, ki ga pripravljajo skupaj z italijanskim delom koprske televizije. Na poziv nadzornikov, da naj generalni Filli projekt obrazloži – kar je nujno – ta tega ni storil in je tudi glasno povedal, da ga ne bo. Brez obrazložitve pa nadzorniki projekta niso mogli podpreti, čeprav proti njemu niso imeli nič. Po zavrnitvi tega projekta je generalni Marko Filli zapustil sejo »svojega« nadzornega sveta in se ni več vrnil. Zato so nadzorniki v nadaljevanju seje zavrnili še projekt madžarskega dela RTV Lendava, ker ga generalni pač ni obrazložil.

Filli je tako vsaj za zdaj obe manjšini oškodoval za pomembna projekta, nadzorniki pa so bili ogorčeni zaradi njegovega ravnanja.